Fermier Cluj: Rolul cooperativelor este să aducă agricultura în zona de fiscalizare

Călin Fărgaciu, unul dintre membrii fondatori ai Cooperativei Agricole Someș Arieș din județul Cluj, consideră că un rol important în fiscalizarea agriculturii din România ar putea să-l aibă cooperativa. Mai trebuie, însă, și un cadru legislativ care să-i determine pe fermieri să aleagă această formă de organizare.

Călin Fărgaciu“Cooperativa agricolă face un lucru excepțional, pe care nimeni nu l-a identificat, aduce toată producția în zona fiscalizării, zona de alb. Cât timp nu vom veni cu măsuri legislative care să ajute fermierii să-și valorifice producția printr-o formă de asociere economică, nu vom putea să stopăm piața la negru.

Acesta este cel mai mare rol al cooperativelor, să sprijine și pe cel mic, dar și pe cel mare și să aducă în zona de fiscalizare agricultura. …(..) Subvenția în agricultură, de fapt, înseamnă mâncare ieftină pe masa orășeanului, dar și a țăranului implicit.

Dacă fiscalizăm agricultura vom putea să îl sprijinim mult mai mult pe fermeirul roman“, a declarat Călin Fărgaciu la TransilvaniaFoodSummit 2021, eveniment desfășurat în luna decembrie la Cluj.

Călin Fărgaciu a vorbit și despre faptul că toate țările au grijă de fermierii lor și îi sprijină, fie și prin tot felul de măsuri “mascate”, exemplu pe care România ar trebui și ea să îl urmeze.


Citește și – Marius Micu, MADR: Viitorul fermierilor români este asocierea


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim