Consultări pentru PNS la Ministerul Agriculturii

Au inceput consultările pentru elaborarea Planului Naţional Strategic 2023-2027 la Ministerul Agriculturii.

Prima întâlnire a avut loc în sistem de videoconferinţă, luni, fiind prezenţi peste 80 de participanţi, atât experţi din ministerul de resort cât şi reprezentanţi ai asociaţiilor de fermieri, ai grupurilor de acţiune locală şi ai distribuitorilor de produse agricole, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

Adrian Chesnoiu i-a îndemnat pe cei invitaţi la aceste consultări pentru PNS să transmită puncte de vedere.

„Avem şansa să repornim motoarele dezvoltării satului românesc, pentru că aici există un potenţial fantastic. În ceea ce priveşte intervenţia LEADER, aceasta va fi separată de intervenţiile de la nivel naţional.

LEADER este un instrument care ne permite să ne raportăm la specificul fiecărei zone şi de aceea sunt necesare măsuri elaborate în funcţie de necesităţile comunităţilor.

Am avut o discuţie pe această temă la Comisia Europeană încă din decembrie pentru că vreau să transmitem la Bruxelles un Plan Naţional Strategic negociat transparent cu toate părţile implicate, care să răspundă aşteptărilor fermierilor”, a declarat ministrul Agriculturii.

Daniela Rebega, directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală – AM PNDR, a precizat că fişele intervenţiilor sunt mult simplificate, toate detaliile urmând a fi cuprinse în legislaţie şi în ghidul solicitantului.

Aceste consultări pentru PNS cu reprezentanţii fermierilor pentru prezentarea drafturilor de intervenţie aferente PNS 2023-2027 vor continua în această săptămână. Urmează a fi discutate intervenţiile în domeniul irigaţiilor, intervenţiile aferente sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri şi înfiinţarea grupurilor de producători din sectorul agricol/pomicol, precum şi investiţiile în ferme.


Citește și – CE cere României să facă eforturi pentru finalizarea PNS…


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim