Auchan rămâne pe piaţa rusă

Decizia Auchan de a rămâne în Rusia nu este determinată de motive economice şi financiare, a declarat Yves Claude, preşedintele şi directorul general al Auchan Retail, într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal du Dimanche, transmite Bloomberg.
El spune că se aşteaptă ca afacerile pe piaţa rusă să fie neprofitabile anul acesta.

În 2021, piața rusă a generat venituri de 3,2 miliarde de euro, reprezentând 10% din veniturile totale ale Auchan Retail.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut firmelor franceze, inclusiv producătorul auto Renault şi retailerul Auchan, să iasă de pe piaţa rusă. De asemenea, ministrul Apărării din Ucraina, Dmitro Kuleba, a solicitat  consumatorilor să boicoteze Auchan, care este prezent şi pe piaţa ucraineană, cu 43 de magazine.

De asemenea, Kuleba a cerut boicotarea retailerului francez de articole sportive Decathlon şi a brandului Leroy Merlin.

Cele trei branduri au 77.500 de angajaţi în Rusia, iar Auchan are 6.000 de angajaţi în Ucraina.

“Dacă Auchan pleacă, 30.000 de oameni îşi pierd locurile de muncă” în Rusia, a declarat Claude. Ieşirea de pe piaţa rusă ar expune directorii locali la proceduri penale pentru faliment fraudulos, a adăugat oficialul Auchan.

De la lansarea invaziei în 24 februarie, peste 400 de companii s-au retras din Rusia, lăsând în urmă active de miliarde de dolari.


 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim