Agroland investește aproximativ 800.000 de euro în dezvoltare

Grupul Agroland – magazine de retail pentru agricultură și alimentație – investește pentru a-și consolida poziția pe piața ouălor de consum și pentru a intra pe piața producătorilor de carne de pasăre.

„Facem în acest an o investiție de aproximativ 800.000 de euro în mărirea capacității, de la 150.000 de găini ouătoare la 200.000 de găini ouătoare, susținută din fonduri proprii. Credem foar­te mult în viitorul acestui sector și mă refer la producția internă de alimente“ declară Horia Cardoș, CEO și fondator Agroland Business System.

Horia Cardoș, crede că actuala criză generată de războiul Ucrainian, va afecta prețurile din sectorul agroalimentar, dar cu toate acestea ar putea să reprezinte o oportunitate pentru companiile locale.

„Jumătate din consumul românilor din produsele cumpărate din rețelele de supermarketuri vine din import și acum se vede cât de vulnerabilă este România din acest punct de vedere. Sunt convins că din cauza creșterii prețurilor materiilor prime prețurile alimentelor vor crește în continuare. Presupunând că mâine s-ar semna un armistițiu și s-ar opri războiul, prețurile din zona alimentară nu s-ar opri.“

Din cauza acestor noi schimbări în domeniul agroalimentar, Agroland se regândește la extindere afacerii pe reproducție și un flux pentru ”pui de o zi”, dar și furaje.

„De aceea investim în continuare atât în zona de producție de hrană cât și în industriile care lucrează pentru producătorii din zootehnie, și aici mă refer atât la fabrica de furaje, cât și la producția de material genetic, pui de o zi, care ajung astăzi în principal în magazinele noastre și de acolo ajung în gospodării sau ferme mici pentru consum sau afaceri foarte mici, dar planul nostru este ca acei pui de o zi să ajungă la creștere în fermele noastre, folosind furajele noastre în așa fel încât să integrăm și să fim unul dintre cei mai importanți producători din zona de avicultură din România“.

Horia Cardoș preconizează o creștere a cifrei de afacere în anul 2022 cu 17%.

Mai multe pe Ziarul Financiar

Editor: Alexandra Băncilă


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim