Steyr: de 75 de ani lider în tehnologie

Primul tractor Steyr, modelul 180 cu o culoare verde, a fost produs în 1947. În 1966 Steyr a adoptat culorile caracteristice alb și roșu. În anii 1970, operațiunile de asamblare și vânzare de tractoare au fost mutate din orașul Steyr în St. Valentin, iar în 1996 Case a achiziționat divizia agricolă Steyr.

În 1999 s-au prezentat primele tractoare Steyr cu transmisie variabilă continuu CVT și de atunci Steyr a contribuit la modelarea acestui tip particular de transmisie. Astăzi uzina St Valentin este sediul central european cu peste 600 de angajați, iar azi tractoarele se vând 20 țări europene, inclusiv în România.

Odată cu prezentarea Steyr Konzept la Agritechnica 2019, Steyr și-a reafirmat poziția de inovator tehnologic, firma combină tehnologii inovatoare care sunt prietenoase cu mediul și în același timp eficiente și funcționale.

În 2022, a fost prezentat Hybrid Drivetrain Konzept: un pas înainte în calea dezvoltării sistemelor de transmisie. Un accent al cercetării s-a concentrat asupra sistemelor de acționare electrică cu potențialul de a alimenta un tractor ușor, de mare putere, oferind o economie medie a consumului de combustibil de până la 8%.

Primul Type 180 și actualul tractor emblematic Steyr Terrus CVT sunt, evident, foarte îndepărtate unul de celălalt în materie de tehnologie, dar au un fir comun care le leagă, și anume calitatea construcției”, spune Hannes Wogerbauer, managerul fabricii de tractoare Steyr în Sfântul Valentin.

Majoritatea angajaților fabricii provin din lumea agricolă, așa că înțeleg ce așteaptă clienții de la tractoarele Steyr. Acesta este motivul pentru care suntem mândri de motto-ul „Calitate made in Austria” și de ce marca Steyr se mândrește cu un nivel ridicat de loialitate a clienților.”

Conducerea Steyr promite că cei 75 ani de istorie, care vor fi urmați de mulți alții, timp în care vor aproviziona sectoarele agricole, municipale și forestiere cu tractoare de cea mai bună calitate.

Sursa: Agricoltura News

Editor – Irina Bogdan


ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim