Oltenii au ieșit cu roșiile la piață

Prețul tomatelor a scăzut foarte mult în două săptămâni, deoarece oferta producătorilor s-a mărit. În Olt, peste 500 de fermieri înscrişi în programul “Tomata” au început recoltarea şi livrarea tomatelor spre pieţe, numărul mare de producători determinând şi scăderea preţului faţă de săptămânile anterioare, susține preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Păunel.

“În urmă cu două săptămâni, la producător, preţul unui kilogram de tomate era de aproximativ 25 de lei la producător, iar acum este între 12 – 14 lei”, a spus Ion Păunel.

În urmă cu două săptămâni în judeţul Olt erau 100 de fermieri care recoltau tomate, iar acum s-a ajuns la peste 500 de producători din judeţ care recoltează tomatele, spune directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

“Pentru programul ‘Tomata’, echipele noastre au efectuat aproximativ 5.000 de vizite în teren pentru prima fişă şi peste 500 de vizite pentru fişa a doua, ceea ce înseamnă că peste 500 de producători au început recoltarea tomatelor şi livrarea lor către pieţe”, a spus Gabriela Andronie.

În judeţul Olt, sunt 5.813 fermieri înscrişi în programul “Tomata” pentru a primi ajutor de minimis, iar echipele DAJ trebuie să efectueze câte două verificări în teren la fiecare producător, prima vizită fiind împreună cu reprezentaţi ai APIA pentru a verifica înfiinţarea culturii şi suprafaţa cultivată, iar a doua verificare, în perioada recoltării.


 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim