Importurile cresc, problema pestei porcine rămâne

În momentul actual se anunță o creștere de 60% față de acum 6 ani la importul cărnii de porc, din cauza pestei porcine din România.

Din cauza pestei porcine care s-a instaurat în țara noastră încă din anul 2017, continuăm în fiecare an să importăm din ce în ce mai multă carne de porc din afară, ceea ce în același timp înseamnă și importul de inflație din țările respective. Putem face oare ceva pentru a reduce dependența oamenilor de consumul de carne de porc si totodată de importul excesiv?

Din păcate, această pestă porcină, care la noi se manifestă din 2017 încoace, a decimat foarte multe animale. Nu vreau să căutăm vinovați, dar ce putem face este să luăm măsuri pentru a susține sectorul de creștere a porcului și lansăm de asemenea un program de reproducție la porc și pasăre.

Vă mai dau un exemplu: în 2021, România a incinerat 771.000 de capete de porc. Cantitatea de carne de porc distrusă a fost de 92 de milioane de kilograme. Eu cred că reușeam să hrănim o bună bucată de timp populația României cu cele 92 de milioane de kilograme”, a declarat Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Sursă: Hotnews

Editor: Ioniță Ana Alexandra


ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim