FoodBiz recomandă: un spectacol ce nu poate fi ratat!

Invitație la spectacol la Sala Palatului pentru prietenii FoodBiz!

Pe 26 și 27 mai, la Sala Palatului din Capitală, fenomenalul dansator flamenco Eduardo Guerrero aduce spectacolul care a reprezentat Spania la Expoziția Mondială de la Dubai.

La ora actuală, el este cel mai bun artist al genului și vine la București în plin triumf.

În plină forță creatoare, la vârsta maximei potențialități și cu notorietate aproape imposibil de atins – nu așa cum ne-au cam învățat vedetele internaționale care, după ce ne-au ocolit în tinerețe, acum ne invită să cumpărăm bilete la spectacolele turneului lor de adio…

Guerrero ne face  părtași la… FARO,  spectacolul despre care el însuși spune că „este cel mai palpitant din cariera mea”.

Avem șansa a două reprezentații care, acum doar câteva luni, au subjugat publicul primei Expoziții Mondiale organizate Orientul Mijlociu. Poezie, muzică înflăcărată, tehnică desăvârșită, cu un corp superb, cum doar mitologicii efebi aveau.

GuerreroPentru că el este un dansator total, favorizat de o anatomie exemplară, elastic și de o plasticitate de kinogramă, care își trage seva din clasici pentru a inova în stilul său unic, electrizant.

Eduardo Guerrero a conceput până acum 12 spectacole, 12 premiere – între care amintim Întoarcere , Aleea păcatelor , Desplante , Guerrero , Umbra efemeră și Umbra efemeră II – pentru compania sa de dans flamenco.

Spectacolele au fost prezentate în Spania, Mallorca, Germania, Olanda, SUA, Mexic, Tenerife, în Chile, Argentina, Peru, Columbia, dar lista țărilor care l-au aplaudat nu se sfârșește aici. Cel mai recent spectacol al său, Debajo de los pies (Sub picioare), despre care se spune că este cel mai ambițios proiect din cariera lui, se bucură de șase nominalizări la pestigioasele Premii Lorca.

Flamenco este mai mult decât muzică și dans. Pentru cei care trăiesc în flamenco, este chiar rațiunea lor de fi. Pasiune, forță, energie vitală. UNESCO a declarat FLAMENCO drept patrimoniu cultural imaterial al umanității.

La Sala Palatului, veți simți cu Eduardo Gurrero acel prețios „duende”, acel talent special de a transmite emoții sălbatice, care îți taie respirația.

Guerrero vine la București cu doi chitariști de excepție, doi soliști vocali extraordinari și o dansatoare celebră deja în Europa, pentru spectacolele personale: Maria Moreno. Artiștii și tehnicienii se armonizează spectaculos sub bagheta regizoarei – și manager totodată – Clara Castro.

Printre cei mai buni

GuerreroDespre cel mai cel mai în voga și solicitat dansator flamenco de azi, Eduardo Geurrero, se spune ca este egalul celebrilor Carmen Amaya și Antonio Ruiz Soler (Antonio el Bailarín), doi clasici ai genului.

Carmen Amaya, nascută în 1913 sau 1918 la Barcelona, a fost numită „cea mai mare dansatoare de flamenco și cea mai extraordinara personalitate din toate timpurile”. Și, într-adevăr, a fost prima dansatoare care a stapânit, cu viteză și intensitate, jocul de picioare rezervat pâna atunci barbaților celor mai experimentați în flamenco.

Nascut la Sevilla in 1921, Antonio el Bailarín, așa cum peste ani i-a urmat Eduardo Guerrero, a început să se pregatească într-ale dansului înca din copilarie. Protagonist al unei cariere de succes international, în 1953 Antonio și-a infiintat propria companie cu care a cucerit lumea. Coregrafia pentru baletul într-un act Palaria cu trei colțuri, compus de Manuel de Falla este citata și astăzi.

De amintit și José Greco (1918-2000) dansatorul și coregraful american de flamenco, născut în Italia și cunoscut pentru popularizarea dansului spaniol pe scena și ecranul din America anilor 1950 si 1960.

Vă invităm la Sala Palatului pe 26 si 27 mai la un spectacol ce nu poate fi ratat!

 

Invitația lui Eduardo Guerrero pentru publicul din România 🙂

Biletele pot fi achiziționate atât la casa de bilete a Sălii Palatului, cât și online în rețelele: www.salapalatului.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro, www.vivabilet.ro, www.entertix.ro


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim