Ministrul Agriculturii: NU avem motive de panică!

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că nu există premisele unei crize alimentare în România, iar populația nu trebuie să intre în panică, pentru că țara noastră reușește an de an să obțină un surplus de producție faţă de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală.

“NU avem motive de panică!“

Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Este mesajul meu responsabil pentru toți cei care simt nevoia să dezbată problema crizelor și din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta țara noastră.

Desigur, la nivel global se discută de această criză alimentară şi este vorba, în general, de statele care nu-şi pot asigura materiile prime din care se obțin produsele agro-alimentare procesate.

România nu este în această situaţie. Noi reușim an de an, chiar și în cei mai secetoși sau meteo nefavorabili, să obținem un surplus de producție faţă de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală.

Sunt permanent în contact cu fermierii și cu procesatorii din România pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil”, arată ministrul Adrian Chesnoiu într-o postare pe Facebook.


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim