Majorarea salariului minim în agricultură, de la 1 iunie

Majorarea salariului minim cu 18% în agricultură și industria alimentară intră în vigoare începând cu 1 Iunie. Salariul minim crește de la 2.550 lei brut pe lună la 3000 lei brut pe lună în perioada iunie – decembrie pentru 300.000 de angajați. Angajatorii pot crește cu 250 de lei net salariul minim, de la 1524 lei în prezent la 1774 lei net, fără a plăti taxe suplimentare până la finalul anului 2022.

De la începutul anului au fost inițiate și aprobate alte opt modificări legislative cu impact în piața muncii dar această majorare reprezintă probabil, cea mai importantă inițiativă aprobată de Guvernul și Parlamentul României din primele lunii ale anului cu impact in piața muncii.

Am avut și în perioada 2017-2018 astfel de modificări care au făcut ravagii în toate domeniile, cum a fost transferul de contribuții, creșterile de salarii minime, creșteri de salarii bugetare, iar unele nu au fost foarte inspirate. E același dezmăț ca atunci. Majorarea voluntară a a salariului minim cu 200 de lei de acum mai mult încurcă decât să rezolve probleme, e o formă de a încerca majorarea salariului fără să fie obligatorie, iar de la finalul anului să se facă majorarea efectivă. Este și discriminatorie, pentru că dacă ai 1 leu peste salariul minim, nu poți beneficia de facilitate” declară consultantul fiscal Emilian Duca.

Sursa: Ziarul Financiar

Editor: Valeria Voicu


 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim