Liceele agricole, sub tutela USAMV București și MADR

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă constituirea unui parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) şi Ministerul Agriculturii pentru tutela asupra liceelor agricole, pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, “capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”.

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației

“Avem multe lucruri de făcut împreună în “România Educată”, împreună cu Ministerul Agriculturii. Este pentru prima oară când susţinem un parteneriat solid între cele două ministere. Prin acest parteneriat, de curând s-a decis la nivelul guvernului să se susţină implementarea unui program “Masă sănătoasă în şcoli 2022 – 2027″, cu finanţare de peste un miliard de euro.

Este un element esenţial în care conceptul de bază este de alimentaţie sănătoasă – produse agroalimentare româneşti. Şi asta se poate face doar în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Ministrul Educaţiei, punând laolaltă resursele, au putut sa ne dea speranţa unui program atât de important pentru viitorul copiilor noştri. (…)

Un alt parteneriat îl vom face pentru tutela comună asupra liceelor agricole – şi asta ca să vă dau doar câteva proiecte de colaborare dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Agriculturii – în care USAMV Bucureşti, uitându-se la trecutul glorios, se va concentra pe viitorul cât se poate de pragmatic pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”, a declarat ministrul Educaţiei, la ceremonia aniversară dedicată împlinirii a 170 de ani de la înfiinţarea USAMV.

“România Educată”

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre programul “România Educată”.

“Suntem cu ochii spre viitor. (…) Dacă această universitate a crescut odată cu România, avem datoria şi suntem foarte implicaţi pentru viitorul României. Viitorul României se cheamă “România Educată”. “România Educată” trebuie susţinută şi a fost de la bun început susţinută în această universitate, este un alt motiv pentru a mulţumi colegilor mei. Ne mândrim cu faptul că suntem universitatea care are al doilea campus ca mărime din România, după Universitatea Politehnica Bucureşti. (…)

De foarte mulţi ani avem o stabilitate remarcabilă – între 10.000 şi 11.000 de studenţi – n-am avut nici mai mulţi, nici mai puţini de mai bine de 15 ani. Asta arată, pe de o parte, în primul rând interesul tinerilor pentru domeniul agriculturii, dar şi priceperea fiecăruia dintre colegii noştri din USAMV Bucureşti”, a adăugat ministrul Educaţiei.

La 170 de ani, USAMV se mândrește cu 7 facultăţi, fiind singura universitate unde mai sunt formaţi ingineri de îmbunătăţiri funciare.

“Sunt foarte mândru să spun că acum 28 de ani a fost înfiinţată Facultatea de Biotehnologii, cea mai tânără facultate a acestei universităţi, de cel mai în vârstă participant la această manifestare – 86 de ani – profesorul Gheorghe Câmpeanu. E bine să ai rădăcini de 170 de ani. Eu personal sunt în această universitate de 35 de ani. Ne străduim să fim zi de zi alături, indiferent de poziţiile pe care le ocupăm. (…) N-am încetat, nici o zi, indiferent care au fost poziţiile naţionale sau internaţionale, să fiu profesor în această universitate. Sunt foarte mândru de toţi colegii mei din această universitate”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.


 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim