Carnea din comerț: otravă legalizată

Carnea și produsele din carne din comerț reprezintă un pericol major pentru sănătatea oamenilor. Populația încearcă să evite produsele precum salamurile din cauza conținutului mare de E-uri, însă aceste produse “premium” conțin apă, sare și polifosfați introduși în masă prin tehnica de injectare ce fac carnea să își păstreze aspectul proaspăt până la 3 săptămâni sau mai mult.

În România această tehnică de injectare a cărnii este practicată pe scară largă, iar cei care nu o practică se folosesc de acest aspect în publicitate, precizând pe ambalaje că produsele lor nu sunt injectate.

În școlile cu profil alimentar din România, este obligatoriu ca elevii să învețe tehnicile de injectare a cărnii.

De câte ori cumpărăm carne sau un produs de carne din magazin, plătim doar jumătate de carne iar restul substanțele care au fost injectate precum apă, sare, coloranți chimici (roșu de carmin în general) , polifosfați, caragenan și nitriții.

Polifosfți și caragenanul ajută carnea să rețină apă astfel făcând-o mai grea. Nitriții sunt coloranți indirecți care au rolul de conservare.

În videoclipul de mai jos se poate vedea procesul de injectare al cărnii și pericolele pe care acestea le provoacă copiilor și adulților.

Editor: Alexandra Băncilă


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim