GASC / Egipt cumpără grâu prin licitație internațională

Agenția de stat pentru achiziții alimentare din Egipt-GASC caută să cumpere o cantitate nespecificată de grâu într-o licitație internațională.

Termenul limită pentru oferte a fost miercuri, 1 iunie.

Livrarea pentru ofertele FOB va avea loc în perioada 20-31 iulie și/sau 1-10 august, în timp ce livrarea pentru CFR va avea loc în perioada 1-20 august.

De la invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie, Egiptul a cumpărat 350.000 de tone de grâu costisitor într-o licitație limitată doar la originile UE.

GASC a spus că va accepta oferte din oricare dintre originile de import aprobate în caietul de sarcini. Comercianții au mai adăugat că GASC ar permite oferte de grâu ucrainean dacă acesta poate fi expediat din țări vecine precum Polonia, România sau Țările Baltice.

Aproximativ 300.000 de tone de grâu ucrainean rezervate de către cumpărătorul de cereale din Egipt pentru livrare în februarie și martie nu au fost încă expediate, cu o marfă blocată în port și alte patru urmând a fi încărcate.

În prezent, Ucraina caută modalități de a scoate cereale din țară prin ruperea unei blocade de luni de zile a Mării Azov și a Mării Negre de către marina rusă.

Egiptul, de obicei cel mai mare importator de grâu din lume, depindea în mare măsură de transporturile de grâu din Marea Neagră care au fost perturbate de război. De atunci, a căutat să-și diversifice importurile, sprijinindu-se în același timp pe achizițiile dintr-o recoltă locală în curs de desfășurare.

Sursa: Nasdaq

Editor – Irina Bogdan


Comentariile sunt închise