Cea mai mare fabrică de lactate din Republica Moldova a preluat un producător român

Cea mai mare fabrică de lactate din Republica Moldova a preluat producătorul sucevean de produse lactate și înghețată, Bucovina SA.

În urma tranzacției, Incomlac SA deține un pachet de 61,2% din acțiunile societății sucevene, restul aparținând altor acționari.

Pentru zilele de 30 și 31 ianuarie era programată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor societății Bucovina S.A. pentru stabilirea prin vot secret a Consiliului de administrație. Au fost depuse patru candidaturi: economistul Viorel Ciobota (Republica Moldova), directorul executiv al Incomlac, juristul Vitalie Cojuhari (Republica Moldova) – membru în CA al Prodlacta S.A., economista Elena Jardan (Brașov) – director financiar al Prodlacta S.A. și Radu Chetraru (Iași).

Bucovina S.A., înființată în 1991 prin transformarea producătorului din perioada comunistă, reprezintă una dintre cele mai cunoscute mărci românești din zona Moldovei. Compania deține o fabrică de produse lactate și înghețată în comuna Șcheia, precum și o fabrică de lapte praf, unt și brânzeturi în Fălticeni. Materia primă provine de la producători locali și de la ferme autorizate din județele Suceava, Botoșani și Neamț.

În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 20,5 milioane lei, în creștere cu 33% față de anul anterior și datorii de 3,6 milioane lei.

Cine este firma din Bălți

Incomlact S.A. este cea mai mare întreprindere de produse lactate din Republica Moldova și este situată în partea de nord a ţării, în zona industrială a oraşului Bălţi.

Producătorul are 930 de angajaţi, dintre care 500 activează în sectorul de producere, 260 – în sectorul comercial şi 170 se ocupă de colectarea materiei prime, potrivit Ziaruldepenet.


 

Comentariile sunt închise