ChatGPT uimește bucătari cu stele Michelin

Încă de la sfârșitul anului 2022, lumea descoperă constant noi sarcini pe care ChatGPT-ul le poate face. Cea mai nouă descoperire realizată de The Telegraph ne arată că ChatGPT poate genera rețele de mâncare de calitatea celor Michelin.

The Telegraph a cerut chat bot-ului să propună trei feluri de mâncare care ar putea fi considerate de standarde Michelin. Pentru a-i testa abilitățile, s-au impus și reguli pe care ChatGPT a trebuit să le urmeze:

  • Să folosească ingrediente locale britanice de sezon
  • Una din rețete să fie pescărească, cu o „întorsătură inovatoare”
  • Să fie vegană și să conțină o emulsie

Nu a fost nevoie de nici 30 de secunde pentru ca ChatGPT să propună cele trei feluri de mâncare:

  • Mâncare de prepeliță
  • Scoici prăjite cu piure de țelină și salată de fenicul
  • Sfeclă prăjită cu emulsie de hrean

Companii mari precum Nestle, folosesc inteligența artificială pentru analiza tendințelor consumatorilor și pentru sugestii de noi produse. Iar în cazul lanțurilor de fast-food, McDonalds și Chipotle folosesc IA pentru eficientizarea comenzilor și livrărilor.

Proprietarul restaurantului premiat cu stele Michelin, Galvin La Chapelle din Londra, spune : „De fapt, m-a uimit cu adevărat”.

„Mă gândesc la roboții care vor duce tăvile de colo-colo, pentru că avem alergători, iar oamenii sunt super scumpi. Devine tot mai greu de explicat de ce o farfurie de mâncare devine mai scumpă. Ceea ce s-a întâmplat la noi de la pandemie este că, practic, între 20 și 25 de procente din personalul nostru nu s-a mai întors. Oamenii nu mai vor să lucreze noaptea, nu mai vor să lucreze în weekenduri. Practic, a trebuit să reducem orele de lucru deoarece industria noastră era groaznică pentru orele lungi, care nu erau plătite.” Declară Gavin, proprietarul Galvin La Chapelle din Londra.

Directorul executiv și președintele The Institute for Global Futures, Dr. James Canton, spune că ”Astăzi inteligența artificială câștigă premii pentru fotojurnalism. Vom avea mâine bucătari IA de trei sau patru stele care vor fi premiați?”

 

Sursă: The Telegraph

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise