Surpriză minunată la Londra

Ambasadorul român Laura Popescu – premiul Diplomatul European al Anului la Londra

Ambasadorul României la Londra, Laura Popescu

Ambasadorul României la Londra, Laura Popescu, a primit luni, 24 aprilie 2023, distincția ”Diplomatul European al Anului” în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei anuale organizate de DIPLOMAT Magazine.

Premiul a fost decernat de jurnalistul BBC James Landale, în urma votului diplomaților acreditați la Londra, iar ceremonia a reunit peste 200 de membri ai corpului diplomatic și oficiali britanici.

În discursul din cadrul ceremoniei, ambasadorul Laura Popescu a subliniat că este o onoare deosebită să primească o asemenea recunoaștere a activității sale în Regatul Unit, mulțumind colegilor de la misiunile diplomatice pentru încredere și foarte buna colaborare la Londra. Totodată, a apreciat că distincția este și rezultatul muncii întregii echipe diplomatice a României în Marea Britanie.

Ambasadorul României la Londra, Laura Popescu alături de Sir George Iacobescu și Lord Peach.

Diplomat de carieră, ambasadorul Laura Popescu a evocat momente cheie ale activității diplomatice în Marea Britanie, cu accent pe componenta bilaterală, printre care recenta semnare la Londra de către miniștrii de externe ai celor țări a Declarației actualizate de Parteneriat Strategic între România și UK, precum și desfășurarea/organizarea primului Forum Bilateral româno-britanic.

Prima femeie ambasador al României în Regatul Unit, Laura Popescu este în prezent și președintele Women in Diplomacy, o rețea care reunește femeile diplomat din Londra. În acest context, a vorbit despre noua generație de femei ambasador ale României și despre rolul important și contribuția pozitivă a femeilor în diplomație.

Ceremonia de premiere a avut loc la Royal Over-Seas League, fiind acordate zece distincții diplomaților din Londra, pe categorii geografice și tematice. Anul trecut, premiul pentru Diplomatul European al Anului a fost decernat ambasadorului Uniunii Europene în UK.


Comentariile sunt închise