Afacerile Combinatului de Îngrășăminte Chimice Năvodari au crescut cu 70%

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari a înregistrat anul trecut o creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri, care a ajuns la 300 de milioane de lei, în creștere cu 70% față de 2021.

Această evoluție pozitivă se datorează creșterii cererii pentru îngrășăminte, iar compania și-a propus să-și consolideze cota de piață câștigată în anii precedenți.

„Strategia de dezvoltare pe termen mediu vizează transformarea CICh Năvodari într-unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte din regiune. Prioritatea noastră va fi consolidarea capacității de producție pentru a răspunde nevoilor fermierilor care activează într-un mediu din ce în ce mai competitiv”, afirmă Mihai Aniței, Director General al CICh Năvodari.

În acest sens, CICh Năvodari a pus la punct o strategie de dezvoltare care include dezvoltarea exportului și lansarea unor produse pe segmente mai puțin explorate ale pieței, cum ar fi îngrășămintele bio și cele organo-minerale. De asemenea, CICh Năvodari vrea să își extindă capacitatea de producție prin investiții de aproximativ 10 milioane de lei.

În ciuda pandemiei, cererea pentru îngrășăminte a fost ridicată, iar fermierii români au fost cei care au generat cea mai mare cerere pentru produsele CICh Năvodari. De asemenea, o proporție semnificativă din producție, și anume 20%, a fost exportată în Republica Moldova și Bulgaria.

CICh Năvodari își propune să crească cifra de afaceri și în 2023, chiar dacă anul este considerat unul dintre cei mai dificili de până acum. Astfel, se estimează o creștere de 15% a cifrei de afaceri. Compania vrea să își consolideze poziția pe piața locală, dar și să se extindă pe piețele internaționale.

În ceea ce privește planul de investiții, CICh Năvodari are în vedere extinderea capacității de producție, instalarea de noi echipamente atât pentru producția de îngrășăminte solide cât și lichide și cercetare-dezvoltare. Prima etapă a acestui plan de investiții este o nouă instalație de granulare, care va permite lansarea unei noi game de fertilizanți de tip organo-minerale.

Combinatul are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic și dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


Comentariile sunt închise