Aquila investește 12,7 mil. de euro în transport și depozitare

Aquila, liderul în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de mare consum din România și Republica Moldova, a anunțat că și-a propus să investească în anul în curs 12,7 mil. de euro, din care 9 milioane de euro pentru încheierea unui contract de finanțare tip leasing pentru echipamente de depozit și automatizări, cât și pentru mijloace de transport.

Această decizie a fost luată în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor care a avut loc pe 28 aprilie 2023.

“Ne-am asumat un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operaţiunilor logistice, cursuri de conducere defensivă pentru angajaţi, precum şi utilizarea surselor alternative de energie. Investiţiile programate urmează strategia de sustenabilitate a companiei, prin care ţintim reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referinţă anul 2021”, a declarat Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Cu o experiență de aproape 30 de ani în această industrie, Aquila și-a dezvoltat o flotă impresionantă de peste 1.600 de vehicule, care operează la nivel național și internațional în peste 20 de țări din Uniunea Europeană, Elveția și Marea Britanie. O parte semnificativă din flotă este dedicată transportului bunurilor din toate categoriile de temperatură (ambient, refrigerat, congelat).

În prezent, 70% din flota Aquila este echipată cu motoare Euro 6, iar compania și-a propus să înlocuiască treptat mașinile existente, cu mașini echipate cu motoare cu propulsie alternativă, precum GPL sau Hybrid.

Pentru a îndeplini aceste obiective, compania a decis să încheie un contract de finanțare tip leasing pentru echipamente de depozit și automatizări în valoare de 1,4 milioane de euro și pentru mijloacele de transport în valoare de 7,6 milioane de euro. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a aprobat aceste investiții pentru anul 2023, cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 9 milioane de euro.

Compania a fost înființată în 1994 de antreprenorii Alin Dociu și Cătălin Vasile, listată la Bursa de Valori București (BVB) din toamna anului 2021 ca urmare a unei oferte publice de 367 milioane lei. Acțiunile acesteia (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori București și Global All Cap ai FTSE Russell. Compania a obținut nota maximă, 10, în cadrul evaluării VEKTOR efectuată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR), în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii.

 

Sursa: Ziarul Financiar

Editor: Carmen Munteanu


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvicei „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise