Șase restaurante închise în urma controalelor de 1 mai

Pentru a preveni problemele survenite în anii anteriori de 1 Mai, inspectorii sanitari de la ANSVSA au desfășurat în zilele de dinaintea sărbătorii controale masive.

Angajații ANSVSA au vizitat, în perioada 28-29 Aprilie, 1285 de restaurante, pensiuni, magazine și localuri. De asemenea, au participat la acțiunile desfășurate de ANSVSA și inspectori de la Direcția Sanitară Veterinară.

În urma acestei acțiuni, s-au emis 6 ordonanțe de suspendare a activității și 6 ordonanțe pentru încetarea completă a activității. Au mai fost emise 224 de amenzi contravenționale, cu un cuantum total de 1.615.100 de lei.

Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancţionate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenţionale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise 6 ordonanţe pentru suspendarea activităţii şi 6 ordonanţe pentru încetarea activităţii.”

Principalele motive de amendă au fost lipsa documentelor de înregistrare și a etichetelor, nerespectarea standardelor de igienă și lipsa documentelor pentru demonstrarea provenienței.

De asemenea, au fost confiscate și distruse 344 de kilograme de carne și lactate expirate pentru a preveni posibilele probleme de sănătate ce ar fi putut surveni din consumul lor.

Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc

Sursă: WalL-Street


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvicei „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise