Europarlamentarii cer excluderea fermelor zootehnice de la penalizările pentru emisii

În Aprilie 2022, Uniunea Europeană a demarat un proiect numit Directiva pentru Emisiile Industriale (IED), care avea ca scop reducerea emisiilor de carbon și de alte substanțe nocive mediului înconjurător.

Recent, proponenții acestui proiect au cerut ca acest proiect să vizeze și fermele europene.

Din păcate, propunerea în starea actuală ar dăuna fermierilor și investitorilor cu ferme mai mici în detrimentul fermelor cu adevărat industriale, în opinia a mai multor europarlamentari.

În forma sa actuală, propunerea Comisiei Europene ar impune taxe și penalizări fermelor cu peste 150 de găini, porci sau vite. Aceste penalizări ar fi usturătoare pentru fermierii cu ferme mici sau medii, dar aproape nesemnificative pentru firmele ce dețin ferme cu adevărat industriale, spun europarlamentarii care se opun propunerii.

O contrapropunere a acestora sugerează impunerea limitei statusului de fermă non-industrială la 40,000 pentru găini și 2000 pentru porci.

Totodată, o proporție considerabilă a europarlamentarilor care critică acest proiect au cerut eliminarea totală a clauzei care vizează activitatea zootehnică.

 

Sursă: Euractiv

Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvicei „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


 

Comentariile sunt închise