Ce muncă va face robotul la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

La Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene robotul îl va înlocui pe om la evaluarea proiectelor, după cum au anunțat oficialii instituției. Acesta va intra în pâine la viitoarele apeluri pentru programul de digitalizare a IMM-urilor finanţat cu 350 milioane euro.

„Evaluarea proiectelor va fi făcută la MIPE de un robot, mult mai repede şi fără subiectivitatea sau lipsa de obiectivitate umană”, a declarat Csilla Hegedus, secretar de stat MIPE, la o conferință organizată de Ziarul Bursa.

S-a ales această variantă pentru a se elimina solicitările de clarificări existente în prezent, a afirmat secretarul de stat.

„Trebuie schimbată atitudinea, deoarece funcţionarul public lucrează pentru beneficiar şi nu invers. Am incercat prin aparatul propriu din cadrul ministerului să evaluăm proiecte şi să contractăm proiecte. Într-adevăr s-au cerut multe clarificări până acum, unele inutile care nu au contribuit la procesul de evaluare. Am reuşit să ajungem la liman, cu mici sau mai mari greşeli. Există în acest moment 10% din contracte care au o clauză suspensivă, dar la care notificările nu au fost încă trimise, deşi proiectele au fost evaluate.

De aceea, ca să scoatem factorul uman de la viitoarele apeluri, pentru programul de digitalizare a IMM-urilor finanţat cu 350 milioane euro, am contractat un robot care nu cere clarificări. Evaluarea va fi făcută de robot, mult mai repede şi fără subiectivitatea sau lipsa de obiectivitate umană”, a afirmat Csilla Hegedus.

Automatizarea prin roboți și inteligenţă artificială (AI) va influenţa până în 2030 peste o treime din locurile de muncă din aproape toate ţările europene, inclusiv în România. Unele joburi vor dispărea, însă vor apărea altele noi la care încă nici nu ne gândim. Printre cele mai afectate domenii ar putea fi contabilitatea, marketing, relaţii cu publicul, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Horváth & Partners Romania în urmă cu câțiva ani.

 


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise