Nestlé a deschis un institut de cercetare agroalimentar

În data de 3 mai, Nestlé a inaugurat Institutul pentru Științe Agricole, al cărui scop principal este identificarea și punerea în aplicație ale celor mai noi tehnologii din industria agroalimentară pentru a contribui pozitiv către efortului global pentru sustenabilitate.

Noul centru de cercetare a fost inaugurat în Elveția, și va coopera cu celelalte instituții de cercetare ale grupului Nestlé din Franța, Tailanda, Coasta de Fildeș și Ecuador. „De ani de zile, cultivăm relații puternice cu fermieri de pretutindeni. Pentru a hrăni în mod corespunzător oamenii de peste tot, va trebui să trecem la un sistem mai echitabil și sustenabil,” a declarat Paul Bulcke, președintele Nestlé.

Noul centru de cercetare va fi specializat în tehnici de îmbunătățiri ale solului pentru scopuri agricole și pentru creșterea animalelor pentru industria de lactate.

Obiectivul nostru este să identificăm cele mai promițătoare soluții pentru a promova producția de materii prime nutritive, minimizând impactul acestora asupra mediului. în considerare mai mulți factori, cum ar fi impactul amprenta noastră de carbon și siguranța alimentară a tuturor,” a declarat Jeroen Dijkman, președintele noii instituții.

Purtători de cuvânt pentru noul institut de cercetare Nestlé au mai declarat că sunt dispuși să colaboreze cu alte instituții, și intenționează să creeze parteneriate cu alte instituții de cercetare în viitor.

Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc

Sursa: Nestle

 


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise