Din ce în ce mai puțini români lasă bacșiș în restaurante
Obiceiul de a lăsa bacșiș este parte din cultura românească de mult timp. Spre deosebire de unele alte culturi, în care bacșișul este o raritate, în România bacșișul, până de curând, se dădea aproape din oficiu.
Totuși, un studiu publicat de Hospitality Culture Institute arată că practicanții acestui obicei au scăzut vertiginos în ultimii doi ani.
Dacă în 2019 numărul de respondenți studiului recurent HCI care răspundeau afirmativ întrebării se ridica la 90%, anul acesta doar 50% dintre respondenți au zis că lasă bacșiș.
Această scădere se datorează mai degrabă factorilor economici care au scăzut puterea de cumpărare a consumatorilor decât unei schimbări în ceea ce privește percepția obiceiului.
De asemenea, când au fost întrebați despre factorii care îi fidelizează unei locații HORECA, 93% dintre respondenți au afirmat că cel mai important factor este calitatea produselor. 90% apreciază, de asemenea, calitatea servirii iar 85% apreciază diversitatea produselor.
Un alt factor interesant în ceea ce privește fidelizarea clienților este dezinteresul față de preț – în pofida situației economice pesimiste, doar 45% dintre respondenți au spus că iau în calcul prețul atunci când merg la restaurant.
Sursă: Mediafax
Editor: Emanuel-Cristian Lipciuc
FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.
Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:
Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,
Sponsorul Silver – Profi,
Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.
Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.
Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.
În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.
Comentariile sunt închise