Casa Unirea se pregătește să livreze fructe și legume în supermarketuri

Casa de Comerţ Unirea livrează, începând de săptămâna viitoare, în supermarketuri fructe și legume de la producătorii agricoli înscrişi în cooperative, anunță Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Producătorii agricoli din judeţele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea şi Galaţi au participat, miercuri, la o discuţie cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi cu conducerea Casei de Comerţ Unirea pentru a pune la punct detaliile în vederea începerii preluării de legume şi a le pune la dispoziţia consumatorilor din România.

Cu această ocazie, a fost finalizat proiectul de achiziţie pentru legumele şi fructele pe care Casa de Comerţ le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial.

Astfel, începând de săptămâna viitoare vor începe livrările către lanţurile de supermarketuri şi alţi parteneri, se mai arată în comunicat.

În prezent, sunt disponibile cantităţi de roşii din programul Tomata, castraveţi, iar în perioada următoare vor fi gata şi căpşune, dovlecei, ardei gras, varză, fasole păstăi, porumb zaharat. Pentru următoarele luni, sunt luate în considerare şi alte produse, precum pepeni, prune şi prune uscate, pere şi mere, cartofi etc.

„Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa de Comerţ Unirea va asigura preluarea şi valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Întâlniri cu retailerii

Începând de săptămâna viitoare, conducerea Casei de Comerţ Unirea va avea întâlniri cu reprezentanţii retailerilor pentru a face cunoscute cantităţile disponibile la producători în vederea demarării livrărilor de marfă proaspătă şi sigură pentru consum de la producătorii autohtoni.

Casa de Comerţ şi-a reluat activitatea în luna octombrie 2022, iar într-un interval de o lună şi jumătate a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele a patru mari retaileri din România şi peste 20.000 de conserve.

Casa de Comerţ Agroalimentar – Unirea SA este o companie naţională înfiinţată în 2018, în primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producţia agricolă naţională.

Aceasta avea ca obiectiv să deschidă un lanţ de 60 de magazine cu produse româneşti provenite de la mici producători. Dintre acestea, doar două magazine au fost deschise, unul în Bucureşti şi altul în Sibiu, până când proiectul a fost sistat, în noiembrie 2019, de către ministrul de la acea dată Adrian Oros.


 

FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise