Carrefour a intrat pe piața din Israel

Retailerul francez Carrefour a intrat pe piața din Israel, fiind prima rețea de comerț alimentar modern din această țară. Conform sursei Retaildetail.eu, Carrefour a inaugurat într-o singură zi trei hypermarketuri, zece supermarketuri, 37 de magazine de proximitate și un magazin online, fiind prima rețea de comerț alimentar modern din Israel.

În strategia de expansiune, Carrefour îi are drept parteneri pe Electra Consumer Products, o companie locală, și Yenot Bitan, un retailer alimentar local ce operează un lanț de supermarketuri în franciză. Retailerul francez a investit deja circa 63 de milioane de euro pentru a deschide primele 50 de magazine din Tel Aviv și împrejurimi, iar până la finalul anului intenționează să ajungă la o rețea de 80-100 de locații.

Întrucât Tel Aviv a fost desemnat în 2021 drept cel mai scump oraș din lume, înaintea Parisului, Hong Kong-ului sau New York-ului, Carrefour vine în Israel cu o promisiune de prețuri competitive pentru consumatorii locali. Cu intrarea pe piața din Israel, Carrefour devine prezentă în a 43-a țară, în 34 dintre acestea retailerul operând în franciză cu parteneri locali.

De asemenea, Carrefour anunță o performanță financiară solidă pentru primele trei luni din acest an, înregistrând o creștere a vânzărilor de 12,3% în termeni comparabili și de 13% pe bază raportată, precum și menținerea unui impuls puternic al cotei de piață în țările cheie ale Grupului.

În România, Carrefour și-a menținut ritmul bun în primul trimestru în ciuda scăderii volumelor din acest sector, cu creșteri susținute ale cotei de piață și 12,5% like for like în vânzări, cu cea mai mare creștere din Europa. Totodată, pe piața locală, retailerul a raportat o creștere de 9% like for like pentru anul fiscal 2022.

Intrarea Carrefour pe piața din Israel reprezintă o mutare importantă pentru retailerul francez și un pas înainte în strategia sa de expansiune la nivel global. De asemenea, această mutare poate fi un semnal pentru alți retaileri internaționali să ia în considerare această piață din Orientul Mijlociu.

 

Sursa: Forbes

Editor: Carmen Munteanu

 


 

FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.

 


 

Comentariile sunt închise