Diferitele tipuri de pâine și beneficiile acestora

Pâinea este de nelipsit de pe mesele românilor la orice masă și poate chiar și între mese, fie că vorbim de pâine ambalată sau proaspătă. Dar care este cea mai bună pâine pe care o putem consuma?

Mai mulți specialiști nutriționiști au ajuns la câteva concluzii despre care este cea mai bună și sănătoasă pâine de consumat.

Cea mai sănătoasă pâine care poate fi cumpărată din magazin este PÂINEA 100% DIN CEREALE INTEGRALE.

„Totul se rezumă la a vedea cum se potrivește cu ceea ce mănânci în mod regulat și ce mănânci la acea masă sau gustare. O parte din pâine va fi configurată pentru dieta oricui, este doar o chestiune de cantitate”, spune Jill Weinberger, dietetician nutriționist autorizat.

Jill Weinberger a descris mai multe atribuții ale unei pâini sănătoase și ce ar trebui să urmărim când cumpărăm pâine.

Conform nutriționistului, pâine integrală este una din cele mai sănătoase. Aceasta poate să mai conțină și alte cereale precum ovăzul, orzul sau secara, care pot adăuga diversitate nutrițională. Această pâine este mai sănătoasă deoarece bobul cerealelor rămâne intact la fabricarea făinii pentru pâine, păstrându-și mineralele, fibrele, fitonutrienții importanți și vitaminele.

„Când vă uitați la exterior, în partea din față a ambalajului, multe dintre cuvinte sunt doar vorbe de marketing. Astfel, când scrie: fabricat cu cereale integrale, toate acestea sunt corecte din punct de vedere faptic, dar ceea ce nu vă spune este că este fabricat cu cât de multe cereale integrale”, mai spune Weinberger.

Weinberger recomandă verificarea tabelului nutrițional de pe spatele ambalajului. Primul ingredient care ar trebui să apară este făină integrală de grâu și nu ar trebui menționat nici un alt timp de făină.

O altă alegere sănătoasă este pâine integrală de grâu, realizată doar din făină integrală de grâu. Există 4 tipuri principale de pâine făcută din grâu:

  1. Pâine albă – realizată din făină de grâu îmbogățită
  2. Pâine de grâu – realizată din combinația făini de grâu îmbogățită și făina integrală de grâu
  3. Pâine albă din grâu integral – realizată din grâu alb
  4. Pâine integrală de grâu – realizată doar din făină integrală de grâu

„Grâul alb integral nu are fitonutrienți în comparație cu grâul integral tradițional, dar, în rest, este un grâu integral și este comparabil din punct de vedere nutrițional”, spune Weisenberger. „Oamenii care au membri ai familiei cărora nu le place pâinea integrală pot trece aceasta (drept pâine albă), nimeni nu ar ști vreodată”.

Pentru diabetici, Weinberger recomandă un aluat acrișor pentru pâine. Aluatul natural are un pH mai scăzut și timpul de fermentare este mai lung ceea ce face pâine mai digerabilă decât cea cu drojdie.

O altă pâine sănătoasă este pâine de secară. Aceasta are proprietăți de scădere a colesterolului și ajută la pierderea în greutate în comparație cu alte pâini.

Sursă: Adevărul

Editor: Alexandra Băncilă


FoodIntelForum a ajuns la cea de-a VI-a ediție, iar anul acesta s-a desfășurat în perioada 24-26 mai 2023, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. Principalele dezbateri se vor concentra pe digitalizarea și asigurarea securității cibernetice precum și pe accesarea fondurilor în agribusiness, producția alimentară, producția de băuturi, retail și HoReCa.

Susțin cea de a VI-a ediție FoodIntelForum:

Sponsorul Platinum – SmartHomeDevelopment,

Sponsorul Silver – Profi,

Partenerii: Biriș-Goran Legal + Tax, Auchan, GEI Consultanță specializată, Agricloud, Goodwill Consulting, Mirdatod Lactate de Ibănești, VBR Labs, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București (ASE), Academia de Studii Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești”, HORA.

Partenerii media: FoodBiz, Agrostandard, Economistul, Lumea Banilor, #România Funcționează și Money.ro.

Se fac pregătiri intense și pentru cea de a VI-a ediție a BucharestFoodSummit care va avea loc în luna octombrie acestui an. Summit-ul va fi însoțit de o expoziție extraordinară de produse ale centrelor de cercetare aflate sub cupola A.S.A.S., precum și o expoziție de produse tradiționale românești.

În același timp, TimișoaraFoodSummit și BanatBusinessSummit se pregătesc să pună Banatul și Timișoara pe harta centrelor de business importante ale României.


Comentariile sunt închise