200 producători locali se regăsesc pe platforma Via Profi

Retailer-ul Profi a lansat acum 6 luni în piață proiectul Via Profi, o platformă online accesibilă gratuit- via-profi.ro – care permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe.

Aceasta nu este o platformă de pe care se pot achiziționa aceste produsele, ea ajută la identificarea și creionarea unei hărți a micilor producătorilor care nu pot fi regăsiți în magazine consacrate, navigând din județ în județ doritorii de produse tradiționale sau artizanale pot descoperi azi 200 de producători cu adrese lor de contact.

Prima pagină a platfomei oferă recomandări, regăsim imagini mari și sugestive cu produsele propuse. La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare cât mai generoasă a României gustului bun.

Cei care sunt tentați pot astfel să ajungă direct la poarta producătorilor care oferă din gospodării, ferme sau mici afaceri de familie produse care, de multe ori rămân necunoscute în afara comunității locale. Această platformă îi ajută să capete vizibilitate și clientelă pentru a duce tradiția și businessul de familie mai departe.

Permanent se fac completări pe platformă cu noi producători sugerați de vizitatori, descoperiți de echipele Profi sau care se înscriu folosind formularul de contact. Produsele tradiționale de pe Via Profi permit o altfel de explorare a bogăției culturale a țării și un sprijin real pentru comunitățile locale.

„Via Profi este un instrument de explorare culinară care te însoțește prin țară și te ajută să descoperi oameni pasionați și dedicați, care îți oferă ocazia să le treci pragul și să le guști bunătățile! Călătorind local, mâncând sănătos, trăind și spunând mai departe povestea acestor experiențe contribuim cu toții la continuarea tradițiilor într-un mod sustenabil și cu grijă față de noi toți și față de natură. Via Profi este drumul imaginar care leagă întreaga Românie prin intermediul artizanilor săi culinari și ne ajută nu doar să pornim într-o altfel de călătorie, ci și să susținem un stil de viață sănătos pentru noi și pentru economia locală” a declarat Călin Costinaș, director general adjunct Profi.

Sursa: revista-piata.ro

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise