APIA cumpără echipamente de monitorizare

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) intenţionează să contracteze servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole, pentru care are disponibile sume cuprinse între 6,176 milioane lei şi 24,704 milioane lei, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

“Având în vedere că zona de control cuprinde întreg teritoriul României, numărul maxim al fermierilor controlabili prin monitorizarea parcelelor agricole este de 800.000/an, cu o suprafaţă aferentă de aproximativ 9.900.000 ha”, se arată în anunţ.

Achiziţia presupune încheierea unui acord-cadru cu valabilitatea de 48 de luni, care urmează să fie aplicat în perioada iulie 2023 – iulie 2027. Agenția are în plan atribuirea unui număr de până la cinci contracte subsecvente pe an, după cum se precizează anunţul.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, ținându-se cont de cel mai bun raport calitate – preţ. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 iulie 2023, ora 15:00.

Printre condițiile pe care trebuie să le respecte ofertanţii se numără dovada că, în ultimii trei ani, au fost prestate contractate însumate la o valoare de cel puţin 4,8 milioane lei, fără TVA, servicii ce au avut la bază metoda monitorizării culturilor agricole, utilizând date satelitare sau metode de teledetecţie în domeniul agricol.


 

Comentariile sunt închise