Marea Britanie oferă 31 de mil. lire sterline pentru producția durabilă de alimente

Guvernul Marii Britanii aloca 31 de milioane de lire sterline pentru a sprijini productivitatea fermelor și producția alimentară durabilă prin Fondul pentru echipamente și tehnologie agricole (FETF).

Solicitanții acceptați vor primi granturi pentru a acoperi costurile diferitelor echipamente și tehnologii care vizează creșterea productivității, sustenabilitatea mediului și cultivarea pământului.

Finanțarea va sprijini peste 90 de echipamente, inclusiv rezervoare de recoltare a apei de ploaie pentru a aborda deficitul de apă, foarfece pentru copaci pentru a combate dăunătorii și bolile și instrumente pentru a minimiza contaminarea ierbii și emisiile de amoniac în timpul răspândirii dejecțiilor. Scopul este de a ajuta fermierii să reducă inputurile, emisiile și deșeurile, îmbunătățind astfel producția durabilă în agricultură, horticultură și silvicultură.

Au fost primite peste 3.000 de cereri pentru granturile FETF 2023, ceea ce a determinat creșterea finanțării de la 17 milioane lire sterline la 31 milioane lire sterline. Ca răspuns la cerere, guvernul a extins articolele eligibile în cadrul schemei, inclusiv pulverizatoarele și mașinăriile cu foarfece hidraulice pentru mărunțire ghidate de cameră pentru utilizarea redusă a erbicidelor și reținerea îmbunătățită a carbonului în sol din silvicultură, livezi și podgorii.

Thérèse Coffey, secretar de stat pentru alimentație și agricultură, evidențiază angajamentul fermierilor de a stimula productivitatea și sustenabilitatea, subliniind importanța investițiilor decontate pentru echipamentele necesare pentru inovare, protecția mediului și un sector agricol înfloritor.

FETF 2023 face parte din planul mai larg al guvernului de a investi 2,4 miliarde de lire sterline anual în agricultură, cu 168 de milioane de lire sterline alocate pentru anul curent pentru a stimula productivitatea agriculturii, cercetarea și inovarea.

Sursă: Food Digital

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise