Întâlnire între marii retaileri și noul premier

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale (AMRCR) pentru identificarea unui mecanism de reducere a preţului la produse alimentare de bază.

Deocamdată, nu s-a stabilit nimic, urmând ca până joi, să se treacă la detalii concrete.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu şi clar, care, alături de măsurile guvernamentale, să ducă la reducerea inflaţiei şi la creşterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifră a inflaţiei, până la sfârşitul anului. Am convingerea că putem reuşi acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

La rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din România (AMRCR) din domeniul alimentar s-au declarat deschiși la dialog, dându-și acordul de principiu pentru stabilirea mecanism care să ajute la reducerea prețurilor.

Dialogul cu reprezentanţii AMRCR va continua pentru stabilirea în comun a măsurilor convenite pentru reducerea inflaţiei şi creşterea puterii de cumpărare, precum şi a modului de aplicare, urmând ca până joi dimineaţa să fie agreate detalii concrete, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Lista produselor pentru care ar urma să fie plafonat adaosul comercial include pâine, lapte, carne, ulei, ouă, făină, fructe și legume proaspete, la care vorbim chiar și de un adaos comercial de până la 70%. Este „Urgență maximă”, după cum a declarat premierul Marcel Ciolacu.

La consultările de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacşu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, ANAF, ANSVSA şi ANPC.


 

Comentariile sunt închise