Cine este noul președinte al Clubului Fermierilor Români

Pavel Vlad, fratele celebrului halterofil Nicu Vlad, campion olimpic la Los Angeles, în 1984, a fost numit președinte al Clubului Fermierilor Români. Acesta administrează circa 1.800 hectare de teren agricol în județul Galați.

De formație sportiv, Vlad Pavel a practicat haltere până la vârsta de 30 de ani, fiind vicecampion balcanic și campion național la haltere în anul 1992. După 13 ani petrecuți în Franța, s-a întors în România, unde s-a apucat de agricultură. În 2005, a înființat în județul Galați, în comuna Piscu, Locacombine SRL, care în primii trei ani de activitate s-a concentrat pe închirierea combinelor agricole.

Pavel Vlad a accesat apoi fonduri europene și a trecut la cultivarea terenurilor agricole, în prezent, ajungând la o suprafață de 1.800 hectare de cultură mare, din care în jur de 1.700 ha sunt irigate, și o cifră de afaceri anuală care depășește 2,5 milioane euro.

Fermierul gălățean consideră că investițiile în modernizarea flotei și într-un sistem de irigații viabil, capabil să deservească mii de hectare, sunt esențiale pentru o fermă competitivă. Doar în ultimii 5 ani, investițiile realizate de Locacombine SRL în sistemul de irigații se ridică la 3 milioane euro, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Clubul Fermierilor România.

Președintele Clubului Fermierilor

Pavel Vlad este membru fondator și membru al Consiliului Director al Clubului Fermierilor Români. Începând cu 1 iulie 2023, el a preluat funcția de președinte al organizației pentru o perioadă de 6 luni, până la data de 31 decembrie 2023. Schimbarea la nivel de conducere a avut loc în cadrul mecanismului de președinție rotativă instituit de asociație în 2021.

 „Prioritatea mandatului meu o reprezintă tema irigațiilor, asupra căreia ne vom concentra pentru a pune la dispoziția decidenților toate argumentele economice, tehnice, financiare, de mediu și nu în ultimul rând de siguranță alimentară, pentru a finanța proiecte integrate de asigurare a apei în agricultură. Este nevoie imediat de o abordare integrată și strategică în finanțarea proiectelor de irigații. Evident, îmi propun să continui proiectele lansate anterior – precum cele privind formarea unei noi generații de Antreprenori în Agricultura 4.0 și a Tinerilor Lideri pentru Agricultură – dar și să lansez noi direcții de acțiune, cum ar fi promovarea unui plan național de dezvoltare a agriculturii digitale în România, prin asigurarea fundației acestui proces extrem de promițător: cadre pregătite și angajate să lucreze în operaționalizarea capacităților digitale ale fermelor”, a declarat Pavel Vlad, noul președinte al Clubului Fermierilor Români.

Președinția rotativă este asigurată de fiecare regiune timp de 6 luni, iar pentru continuitate și desfășurarea în bune condiții a coordonării Clubului, se constituie un Grup decizional de tip Troică, format din Președintele în exercițiu, fostul și viitorul Președinte.

Pavel Vlad a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români de la Florin Tiutiu.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociație non-profit și neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bunele practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în acest domeniu.


 

Comentariile sunt închise