APIA: 1,51 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Sprijin financiar pentru crescătorii de animale: Peste 1,51 milioane de lei acordate în luna mai 2023

Crescătorii de animale din România vor primi un sprijin financiar semnificativ în valoare totală de peste 1,51 milioane de lei, conform informațiilor furnizate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Această sumă reprezintă plățile solicitate de fermieri pentru serviciile prestate în luna mai 2023.

Conform unui comunicat emis de APIA, instituția se află în procesul de efectuare a plăților pentru ajutorul de stat acordat în sectorul creşterii animalelor. Suma totală autorizată pentru plată este în valoare de 1.519.687,60 lei. Această măsură reprezintă un sprijin important pentru fermierii din acest sector, contribuind la susținerea și dezvoltarea creșterii animalelor în România.

Sprijinul financiar se acordă direct de la bugetul de stat, prin intermediul bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Eligibilitatea pentru a primi acest ajutor se bazează pe respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

Această măsură de sprijin pentru crescătorii de animale este o dovadă a angajamentului statului român de a susține și proteja sectorul agricol, având în vedere importanța sa pentru economie și asigurarea securității alimentare a țării. Prin acordarea de ajutoare financiare, autoritățile doresc să stimuleze dezvoltarea acestei industrii, să crească competitivitatea și să asigure condiții mai bune pentru fermieri.

De asemenea, această inițiativă contribuie la menținerea stabilității în sectorul creșterii animalelor și la încurajarea inovării în ceea ce privește tehnologiile și metodele de creștere. Sprijinul acordat prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură are un impact pozitiv asupra veniturilor fermierilor, permițându-le să investească în modernizarea exploatațiilor și să obțină o producție mai eficientă și de calitate superioară.

În concluzie, sprijinul financiar acordat crescătorilor de animale în valoare de peste 1,51 milioane de lei reprezintă o măsură importantă pentru susținerea și dezvoltarea sectorului creșterii animalelor în România.

Acest sprijin contribuie la consolidarea economiei agricole și la îmbunătățirea condițiilor de producție pentru fermieri, stimulând dezvoltarea și inovarea în acest domeniu esențial pentru siguranța alimentară a țării.

Prin astfel de inițiative, statul reconfirmă angajamentul său de a sprijini agricultura și fermierii, promovând astfel o creștere sustenabilă și competitivitate pe piața agricolă internă și internațională.

Sursă: Forbes

Editor: Daniel Goci


 

Comentariile sunt închise