Bugetul lunar pentru alimente al unui român este de 171 de euro

Potrivit unui studiu realizat de picodi.com, care este un site și o aplicație care oferă utilizatorilor cashback pentru anumite magazine, un român cheltuiește în medie 171 de euro pe lună pentru alimente.

Studiul a fost realizat verificând statisticile din 105 țări și calculând astfel câți bani cheltuiesc oamenii pe cumpărături în întreaga lume.

Cifrele colectate din toate din lume indică că, în funcție de țară, cheltuielile pentru produse alimentare pot varia de la câteva procente până la peste jumătate din cheltuielile de consum. Astfel, mai puțin de o zecime din cheltuielile pentru alimente și băuturi nealcoolice de uz casnic se regăsesc în țări precum SUA – 6,7%, Singapore – 8,4%, Marea Britanie – 8,7%, Irlanda – 9,2% și Elveția – 9,9%.

România s-a clasat pe locul pe locul 5 din 105 în acest clasament – alimentele și băuturile nealcoolice reprezintă 25,2% din cheltuielile pentru bunuri și servicii. Acest rezultat este similar cu cel din Tunisia (24,2%) Mexic (26,2%), și Turcia (27,3%).

În acest clasament cel mai mare procent pe care oamenii îl cheltuie pe alimente și băuturi îl au Nigeria, Myanmar și Kenya – cu 59%, 56,6% și, respectiv, 56,1%.

Câți bani se cheltuiesc pe alimente în Europa?

Sumele cele mai mari pe alimente sunt cheltuite pe alimente în Europa de Elveția (325 EUR/lună), urmată de Norvegia (308 EUR/lună) și Danemarca (281 EUR/lună), ceea ce poate fi explicat prin prețurile general ridicate din aceste țări.

La polul opus, cele mai mici cheltuieli cu produsele alimentare se găsesc în Ucraina (98 EUR/lună), Belarus (89 EUR/lună) și Moldova (88 EUR/lună).

România se situează aproximativ la mijloc, cu 171 euro.

Sursa: monitorulexpres.ro

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise