Programe de ajutor pentru crescătorii de animale

Ministrul Florin Barbu a condus ședința de lucru pentru implementarea proiectelor de investiții privind Programul de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproductive și Programul de susținere pentru activitatea de reproductive, incubație și sectorul creșterii păsărilor.

Lângă ministru s-au alăturat și secretarul general Ion Găman, secretarul general Mihai Putinței, directorul general adjunct al Direcției Politici în Zootehnie Tinel Gheorghe și experți din cadrul direcțiilor tehnică de specialitate ale MADR.

Ministrul Florin-Ionuț Barbu i-a asigurat pe cei prezenți de deschiderea și susținerea să și a Ministerului Agriculturi și Dezvoltării Rurale pentru clarificarea aspectelor tehnice și eliminarea blocajelor care pot interveni în atingerea obiectivelor privind definitivarea finanțărilor, în vederea realizării programelor de sprijin, în conformitate cu cerințele prevăzute de legislație.

Conducerea MADR a transmis că este importantă stimularea reproducției la porc și pasăre pentru îmbunătățirea nivelului de performanță și sustenabilitate a fermelor de reproducție și a stabilizării producției de carne, precum și pentru creșterea veniturilor crescătorilor de porcine și păsări, asigurarea necesarului de material biologic pentru popularea fermelor, precum și evitarea depopulării mediului rural.

Florin BARBU a subliniat că aceste programe sunt extrem de necesare și importante pentru fermieri și a evidențiat faptul că responsabilii DAJ au un rol deosebit în aplicarea corectă a acestora, principalele lor atribuții fiind acordarea de sprijin fermierilor, dar și urmărirea atentă a etapelor de realizare. În acest sens, ministrul a subliniat că este esențial să existe o bună colaborare între direcțiile agricole județene și beneficiari.

Sursa – Agroinfo

Editor – Florin Niță


 

Comentariile sunt închise