Burger King, dat în judecată în America

Lanțul american de fast-food Burger King, prezent și în România, a fost dat în judecată în SUA pentru că ar vinde un burger mai mic decât este prezentat în meniu.

Un judecător american a respins cererea de lanțului de fast-food de a evita un proces pentru că și-ar fi înșelat clienții făcând burgerul Whopper să pară mai mare decât în realitate, potrivit Reuters.

De cealaltă parte, fast-foodul se apără și spune că „plângerile reclamanților sunt false”, arată BBC. Burgerul cu pricina ar fi fost făcut să arate cu 35% mai mare în imaginea de prezentare din meniu și să pară că ar conține de două ori mai multă carne decât în realitate.

Totuși, fast-foodul susține că nu trebuie să livreze burgeri care arată „exact ca în imagine”. Un judecător american a spus că acest lucru ar trebui lăsat la „latitudinea juraților”, care ar trebui să stabilească „ce cred oamenii rezonabili”.

Judecătorul a respins acuzațiile conform cărora Burger King ar fi indus în eroare clienții cu reclamele sale pe TV și online.

Și alte lanțuri de fast-fooduri, cum ar fi McDonald’s sau Taco Bell, au fost date în judecată în SUA și se confruntă cu acuzații de publicitate falsă, conform The Independent. StartupCafe.ro.

Editor: Anca Ghiorghică


 

Comentariile sunt închise