Tabără, ASAS: Cea mai costisitoare ramură a economiei românești este agricultura

Președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), Valeriu Tabără, susține că importurile mari din agribusiness fac să fie nerentabil nu doar acest sector, ci întreaga economie românească.

“La acest moment, cea mai costisitoare ramură a economiei românești este agricultura, nu este vorba de produsele importate care se aduc la valori uriașe, cu tot ceea ce înseamnă ansamblul importurilor- combine, utilaje, semințe, animale, utilaje, tot. Dependența aceasta nu ne va face rentabili nu doar pe agricultură, ci ca economie națională”, a declarat Valeriu Tabără la BucharestFoodSummit 2023.

El a atras atenția că potențialul agriculturii românești este departe de a fi atins, subliniind faptul că zootehnia ar trebui să aibă un aport mai mare la constituirea veniturilor în agricultură.

Șeful ASAS a mai vorbit de schimbările climatice și efectele acestora, dar și de atenția mai mare care ar trebui acordată biotehnologiilor pentru a putea face față provocărilor actuale. „Green deal-ul nu se va putea realiza niciodată fără baze științifice”, a mai precizat Valeriu Tabără.


BucharestFoodSummit
, ediția a VI-a, a avut loc în perioada 11-13 octombrie 2023, la București, evenimentele fiind organizate la restaurantul La Mama de la Muzeul Țăranuui Român și ASAS, unde au fost prezenți câteva sute de reprezentanți ai companiilor de top din România. În cadrul manifestării, participanții au putut expune gratuit produselor fabricate de companiile reprezentate.

Sponsorii  BucharestFoodSummit 2023 au fost Smart Home Development (Platinum), AQUA Carpatica, Auchan, Eutron Invest Romania (Sustainability Sponsor)

Parteneri: Biris Goran SPARL, Academia De Stiinte Agricole SI Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”,Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, HORA, VBR Labs

Parteneri media: Food Biz, Agrostandard News, Lumea Banilor, Revista Economistul, MONEY.ro


 

Comentariile sunt închise