INVESTALIM: 600 milioane euro pentru dezvoltarea industriei alimentare din România

Programul INVESTALIM 2023-2026 alocă 600 de milioane de euro pentru a susține și revigora industria alimentară din România.

Scopul principal al acestui program este să reducă deficitul comercial din sectorul agroalimentar, promovând producția internă competitivă, atât pe piața internă, cât și pe cea externă. Prin inițiativele sale, INVESTALIM sprijină atât întreprinderile noi, cât și cele deja existente, care doresc să își extindă capacitățile de producție.

Un alt obiectiv important al acestui program este dezvoltarea regională și creșterea economică sustenabilă. Investițiile sunt direcționate către regiunile cu resurse agricole semnificative și cele mai puțin dezvoltate, generând noi locuri de muncă și oportunități de afaceri în mediul rural.

INVESTALIM este un program accesibil pentru întreprinderi de toate dimensiunile. Microîntreprinderile cu până la 9 angajați și o cifră de afaceri netă de până la 2 milioane de euro, întreprinderile mici cu 10-49 de angajați și o cifră de afaceri anuală sub 10 milioane de euro, precum și întreprinderile mijlocii cu 50-249 de angajați și o cifră de afaceri de până la 50 de milioane de euro pot beneficia de acest sprijin financiar. INVESTALIM are potențialul de a revigora industria alimentară din România și de a contribui la dezvoltarea economică și regională a țării.

Sursa: Monden

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise