Cum vor românii să cucerească piața marocană

Exportul/importul de animale vii, în principal ovine și bovine, carne și produse din carne de pasăre, pește și produse derivate din pește pe piața marocană ar putea să devină realitate în scurt timp.

Oficiali de rang înalt din Ministerul Agriculturii și Autoritatea  Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început demersurile în vederea intrării pe această destinație.

O delegație comună a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor condusă de secretarul de stat Adrian PINTEA și de președintele Alexandru BOCIU a avut întâlniri în data de 24 octombrie în cadrul unei vizite în Maroc cu conducerea Institutului Agronomic și Veterinar Hassan II, cu omologi din cadrul Oficiului Național de Siguranță Sanitară a Produselor Alimentare și cu specialiști ai Institutului Național pentru Cercetare Agronomică de la Rabat, obiectivul principal fiind consolidarea și extinderea cooperării bilaterale actuale.

În acest context, reuniunea de lucru a responsabililor români cu experții de la IAV Hassan II a constituit un bun prilej de a intensifica dezvoltarea proiectelor comune în domeniul cercetării, pe baza complementarității profilului agricol al celor două state. Totodată, a fost convenită crearea unui sistem de networking solid și funcțional între instituțiile de profil din România și Regatul Maroc.

Sesiunea de lucru a cuprins, de asemenea, vizitarea unităților specializate din cadrul IAV, respectiv, a laboratoarelor și a spitalului clinic veterinar.

În ceea ce privește dialogul reprezentanților ANSVSA cu omologii din cadrul ONSSA, acesta s-a axat pe domeniile de interes reciproc, cum ar fi stabilirea modelelor de certificate sanitare pentru exportul/importul de animale vii, în principal ovine și bovine, carne și produse din carne de pasăre, pește și produse derivate din pește, informează Ministerul Agriculturii.


 

Comentariile sunt închise