Alexandrion Group: Extindere și inovație pe piața japoneză

Cunoscut drept unul dintre cei mai importanți producători de băuturi spirtoase și vinuri din România, Alexandrion Group își consolidează prezența pe scena internațională prin intrarea pe piața japoneză.

Lansarea oficială a portofoliului premium de băuturi spirtoase și vinuri a avut loc la o recepție organizată în Tokyo, marcând astfel primul pas în expansiunea Grupului Alexandrion în Japonia.

Grupul a dezvăluit planuri ambițioase pentru această nouă piață. În primul semestru al anului 2024, Alexandrion Group intenționează să deschidă o companie de distribuție în Japonia, urmând să aducă o gamă impresionantă de produse. Printre brandurile ce vor fi disponibile se numără Carpathian Single Malt Whisky, Brâncoveanu Vinars, Alexandrion, Kreskova Vodka, Saber Elyzia, Rhein Extra și Hyperion.

„Alexandrion Group a crescut foarte mult în ultimii ani. Produsele noastre sunt disponibile pe aproape toate continentele și pentru că am vândut deja unele dintre acestea în Japonia, iar reacțiile consumatorilor au fost pozitive, am făcut următorul pas logic înainte: vom deschide o companie de distribuție în Japonia în primul semestru al anului 2024, o țară în care consumatorii apreciază băuturile spirtoase si vinurile premium, de calitate, așa cum sunt produsele noastre. De asemenea, explorăm trei rute care ne vor permite să producem băuturi în Japonia: fie vom cumpăra un teren pentru a construi propria distilerie, fie vom construi o distilerie în parteneriat, fie vom cumpăra o distilerie existentă », a explicat Dr. Nawaf Salameh, Președinte Fondator Alexandrion Group.

De asemenea, Alexandrion Group explorează opțiuni pentru producția de whisky japonez în Japonia. Aceste opțiuni includ achiziționarea unui teren pentru a construi o distilerie proprie, colaborarea la construcția unei distilerii în parteneriat sau achiziționarea unei distilerii existente.

Strategia de vânzări în Japonia se va concentra pe portofoliul de băuturi spirtoase și vinuri premium și ultra-premium. Planurile includ vânzarea a peste 50 de tipuri de whisky single malt și blended malt, gamele premium Brâncoveanu Vinars, brandy Alexandrion Flavours, lichioruri din gama Saber Elyzia, gin și vodcă premium și ultra-premium, precum și vinuri premium din gamele Hyperion și Rhein Extra și vermut premium.

De asemenea, grupul intenționează să lanseze game premium și ultra-premium de rom în România și Japonia în al doilea semestru al anului 2024.

Evenimentul de lansare a fost organizat cu sprijinul Ambasadei României în Japonia și a beneficiat de prezența ambasadorilor României și Greciei în Japonia, care au subliniat relațiile strânse dintre cele trei țări.

Alexandrion Group, cu o istorie de peste 200 de ani în industria băuturilor spirtoase locale, continuă să-și extindă orizonturile și să aducă inovație pe piețele internaționale, demonstrând angajamentul său pentru calitate și excelență în producție.

Această mișcare strategică marchează un pas important în evoluția Grupului Alexandrion pe piața globală a băuturilor spirtoase și vine să confirme reputația sa în domeniu. Cu produse de înaltă calitate și o viziune ambițioasă, Alexandrion Group este pregătit să cucerească și inima consumatorilor japonezi, aducând o aromă distinctă de tradiție și inovație pe această piață în continuă expansiune.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise