Heineken UK anunță scăderi de vânzări

Volumul vânzărilor la nivel mondial a scăzut cu 4,2%, dar, deoarece prețurile au crescut cu 9,5%, a rezultat o creștere cu 2% a vânzărilor, până la 9,6 miliarde EUR.

Heineken a vândut mai puțină bere în Marea Britanie în timpul verii, deoarece au crescut prețurile cu peste 7%, iar vremea rece ploioasă a afectat grătarele și sărbătorile în aer liber

Scăderea a reflectat o diminuare cu 7,6% a cantității de bere vândută în Europa, cu prețul mediu în creștere cu 12%, determinată de inflație și de vânzări mai mari de bere premium și lager. Heineken deține Amstel, Birra Moretti și Tiger.

La nivel mondial, volumul vânzărilor a scăzut cu 4,2%, deoarece prețurile au crescut cu 9,5%, ceea ce a conducând la o creștere cu 2% a vânzărilor la 9,6 miliarde EUR (8,4 miliarde £) pentru al treilea trimestru al anului.

Dolf van den Brink, directorul executiv al Heineken, a dat vina pe „impactul vremii nefavorabile din iulie și august”. El a spus că tendințele de vânzări s-au îmbunătățit în septembrie. Compania a câștigat cotă în vânzările prin pub-uri și restaurante în majoritatea piețelor sale, dar a avut „mai multe de făcut pentru a-și reveni” în vânzările cu amănuntul, a spus el. El a adăugat că inflația prețurilor se reduce, dar a avut loc o „încetinire a cererii consumatorilor”, deoarece unele piețe se confruntă cu „condiții macroeconomice dificile”.

Steve Clayton, șeful fondurilor de acțiuni la brokerul Hargreaves Lansdown, a spus că cifrele au fost o „răspuns la săptămâni nesfârșite de nori și burniță”, dar, în ciuda vremii, Heineken a făcut mai bine decât se aștepta.

Totuși Heineken se așteaptă să furnizeze o creștere stabilă a profitului operațional în 2023, în ciuda mediului dificil.Rezultatele au venit pe măsură ce Reckitt Benckiser, producătorul Dettol, Nurofen și Durex, a dezvăluit, de asemenea, că cantitatea de articole pe care le vânduse a scăzut în timp ce creștea prețurile.

Sursa: theguardian

Editor: ​Irina Bogdan


Comentariile sunt închise