Fabrica de Ulei Mândra, vândută pe 1,8 milioane de euro

Fabrica de Ulei Mândra, un punct de referință în industria agroindustrială din România, a fost recent vândută la o licitație publică pentru suma de 1,8 milioane de euro, în cadrul procesului de reorganizare.

Administratorul judiciar, CITR, a anunțat această tranzacție importantă, menționând că identitatea cumpărătorului rămâne momentan confidențială.

Fabrica de Ulei Mândra face parte din patrimoniul Mândra SA și a avut un rol semnificativ în prelucrarea și distribuirea produselor agricole și a derivatelor agroalimentare de-a lungul decadelor. Cu toate acestea, în ultimii ani, fabrica a trecut printr-o perioadă dificilă, marcând declinul financiar al companiei, în urma unui incendiu care a afectat echipamentele tehnologice de producție și clădirea.

Cu vânzarea acestui activ, se deschid noi oportunități pentru dezvoltarea și redresarea acestei facilități industriale. Activul vândut, care include teren, clădiri, utilaje și linii tehnologice, oferă potențial pentru procesarea uleiului și alte scopuri industriale. De asemenea, acest spațiu poate fi utilizat pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare comerciale, de retail, rezidențiale sau mixte.

Fabrica de Ulei Mândra se află într-o locație strategică, ușor accesibilă, în județul Vaslui, aproape de sursele de materie primă din regiunea Moldovei, precum și din Republica Moldova. Acest aspect logistic adaugă valoare în perspectiva potențialilor investitori.

CITR a subliniat că tranzacția s-a realizat prin licitație publică la o valoare de piață de peste 90%, ceea ce reflectă interesul semnificativ al companiilor din industrie și agribusiness, atât la nivel local, cât și național, pentru această facilitate industrială.

Fabrica de Ulei Mândra are o istorie bogată, începând în 1911, datorită inițiativei marelui industriaș român Nicolae Malaxa. Cu modernizări și retehnologizări constante, aceasta a devenit recunoscută pentru calitatea produselor și serviciilor furnizate, sub mărcile Floris și Clariol.

Această tranzacție reprezintă un pas important în căutarea investitorilor cu viziune asupra viitorului afacerilor din România și oferă oportunități ample de dezvoltare în diferite domenii industriale sau imobiliare. Fabrica de Ulei Mândra pare pregătită să-și scrie o nouă poveste de succes în economia românească.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise