Nordic Group și Beyond Meat: un pas înainte pentru alimentația durabilă

În spectaculosul restaurant Moki, una dintre proprietățile Nordic Group, ne întâlnim să aflam despre noul brand: Beyond Meat. Grupul speră să depășească cu Beyond Meat succesul celorlalte 160 de brand-uri din portofoliu.

Misiunea Beyond Meat este “să creeze proteine ​​delicioase, hrănitoare și durabile, astfel încât să putem mânca ceea ce iubim, fără sacrificii.”.

Dan Nistor, CEO Nordic Group, ne dezvăluie faptul că Nordic Food a fost un business de familie, până de curând când au predat o parte din conducere pentru un management mai structurat, ajungând în prezent la o cifra de afaceri de 71 milioane de euro.

Urmărind prezentarea lui Dan Nistor și a lui Benjamin Doring, Brand Manager Beyond Meat Europe, reținem câteva date, care fac foarte clară motivația grupului pentru integrarea noului brand. Piața de produse plant based este de doar 50 de milioane de RON, 46 % dintre consumatorii UE reduc drastic consumul de carne, 30% din populația UE se identifică flexitariană, 25 % dintre europeni au crescut consumul de produse pe baza de plante.

Răspuns interesant despre ceea ce ne frământă pe toți… carnea de cultură celulara: Opinia Nordic Food despre integrarea cărnii de cultură celulară este una pozitivă, ei fiind interesați de orice metodă care ajută la reducerea consumului de carne de animal și la reducerea poluării, dar momentan focus-ul este pe dezvoltarea de produse plant based. Strategiile principale de dezvoltare și de promovare ale brandului expuse de Dan Nistor sunt: expunerea pe rafturile retailerilor premium dar și clasicele degustări pe care Dan Nistor și Mihai Marinescu (Director Marketing Nordic Group) le consideră esențiale pentru atragerea clienților.

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise