ProCredit Bank susține Agro Nevada Tim cu 1,8 mil. euro

ProCredit Bank demonstrează încă o dată angajamentul său ferm față de sectorul agricol prin acordarea unui împrumut de 1,8 milioane de euro Grupului Agro Nevada Tim. Acest sprijin financiar are ca scop susținerea achiziției de utilaje agricole noi și se desfășoară în cadrul Programului “AGRI”, un parteneriat cu Fondul European de Investiții.

Grupul Agro Nevada Tim intenționează să utilizeze acești bani pentru a investi în tractoare, semănători, discuri și alte accesorii noi, îmbunătățindu-și astfel capacitățile de producție agricolă.

Această investiție nu face decât să sublinieze angajamentul comun al ProCredit Bank și Agro Nevada Tim pentru dezvoltarea și modernizarea sectorului agricol. Colaborarea dintre cele două entități există încă din 2014, iar suma totală a finanțărilor acordate de-a lungul acestui parteneriat se ridică la impresionanta sumă de 4 milioane de euro. Acești bani au fost investiți în proiecte cu impact pe termen lung, contribuind la creșterea eficienței operaționale și la optimizarea proceselor de lucru.

Administratorul Agro Nevada Tim, Corvin-Petru Mateiu, a subliniat importanța acestei investiții pentru ferma lor imensă. Prin utilizarea utilajelor moderne și inteligente, aceștia vor putea să desfășoare operațiunile agricole la un nivel superior de eficiență, asigurându-și în același timp un randament mai bun și o calitate constantă a culturilor. Într-un mediu caracterizat de volatilitatea prețurilor la valorificarea recoltei de cereale, reducerea costurilor de producție este esențială pentru menținerea competitivității și a profitabilității.

Karoly Kiss, Directorul Sucursalei ProCredit Bank din Timișoara, a evidențiat importanța sectorului agricol pentru bancă. Peste 45% din finanțările acordate în zona de vest a țării sunt dedicate fermelor mici și mijlocii. În colaborarea sa de aproape zece ani cu Agro Nevada Tim, ProCredit Bank a observat angajamentul și determinarea antreprenorului Corvin-Petru Mateiu de a reuși în ciuda provocărilor. Investițiile făcute de companie în utilaje de ultimă generație și sisteme de irigații sunt perfect aliniate cu strategia băncii de a finanța proiecte care promovează agricultura sustenabilă și prietenoasă cu mediul.

Editor: Stan Rareș

Sursa: Agrointel


Comentariile sunt închise