Doi tineri fermieri din Buzău, succes cu căpșuni în noiembrie

În lumea antreprenorialului agricol, doi tineri din Buzău au reușit să redefinească conceptul de sezon pentru căpșuni, construind o afacere de succes care a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii trei ani. Tânăra pereche, absolvenți ai Facultății de Agronomie, a început prin a investi într-o seră modernă, inițial pentru a extinde sezonul de producție.

Cu toate acestea, cererea în creștere i-a determinat să gândească inovativ și să planteze căpșuni în aer liber. Această decizie îndrăzneață, în ciuda riscurilor asumate, a fost un pas esențial către succesul deplin. “Abia după 2-3 ani am zis să plantăm și în aer liber pentru că e mai ușor, mai rapid, costurile mai mici. Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun și căpșunele sunt foarte aromate”, a explicat Andra Luiza Constantin, unul dintre fondatorii afacerii.

Cu o producție impresionantă, căpșunile sunt culese și vândute și în luna noiembrie, aducând un gust proaspăt și delicios în piețele din Capitală, Buzău, Ploiești, Focșani sau Brăila. Un kilogram de căpșuni se vinde la prețul de 30 de lei, iar consumatorii apreciază calitatea și prospețimea produselor. Cei doi antreprenori se bucură de un real succes, alimentând optimismul în rândul comunității agricole.

Chiar dacă vremea a fost favorabilă anul acesta, tinerii afaceriști speră să continue să aibă recolte bogate și în luna decembrie. Ambiția și inovația lor au adus nu doar căpșuni gustoase în piețe, ci și o perspectivă revoluționară asupra agriculturii, dovedind că succesul în afaceri vine adesea din explorarea neconvențională a ideilor noi.

 

Sursă: Daily Business

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise