Grupul Schwarz, proprietarul Lidl, investește 500 mil. euro în IA

Grupul Schwarz anunță o investiție de 500 de milioane de euro într-un start-up german de AI

Schwarz Group se numără printre investitorii în start-up-ul Aleph Alpha, alături de un centru AI înființat de fundația lui Dieter Schwarz, creatorul Lidl, și de unitatea de capital a Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto din Europa.

Înființată în 2019, Aleph  Alpha se numără printre cele mai importante start-up-uri europene care se concentrează pe inteligență artificială generativă, care poate crea texte, imagini sau descrie linii de cod. Compania își propune să ofere softuri de protecție a datelor, de securitate și de transparență, inclusiv în domenii sensibile cum sunt sănătatea sau juridicul.

Compania germană va încerca să se impună pe o piață din ce în ce mai aglomerată și competitivă, cu concurenți mai bine finanțații, precum OpenAI (Microsoft, Google și Meta) și cel mai recent xAI deținută de Elon Musk.Se consideră că în următoarele 12-24 luni companiile  vor testa și selecta software-ul de inteligență artificială pe care intenționează să îl folosească.

Schwarz Group, proprietarul Lidl, este controlat în totalitate de o familie, și are venituri anuale de 154 de miliarde de euro și 575 de mii de angajați la nivel mondial. Pe lângă lanțul de magazine Lidl, grupul s-a extins și în domeniul producției de alimente, al reciclării și al serviciilor IT. În domeniul IT, în septembrie, a creat o unitate de sine stătătoare Schwarz Digits, care oferă servicii pentru restul operațiunilor grupului Schwarz, dar și pentru clienții externi.

Sursă – Biziday

Editor: Florin Niță


Comentariile sunt închise