INVESTALIM: 57,75 mil. euro pentru producătorii români de alimente

Producătorii români de alimente pot accesa ajutoare nerambursabile de până la 57,75 milioane de euro prin Programul național INVESTALIM. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, sub Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat condițiile de accesare a acestor fonduri.

Programul INVESTALIM are un buget total de 590 de milioane de euro pentru perioada 2023-2026, adică aproximativ 148 de milioane de euro anual. Scopul său este să sprijine producția alimentară și să asigure siguranța alimentară a țării.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderi de dimensiuni mici, mijlocii și mari, atât cele existente, cât și cele nou-înființate, conform Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale. Sprijinul nerambursabil variază între 30% și 70%, cu posibilitatea de a ajunge la un maxim de 57,75 milioane de euro pe întreprindere.

Fondurile INVESTALIM sunt destinate activităților precum procesarea și conservarea cărnii, a cărnii de pasăre, fabricarea produselor din carne, prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor, prelucrarea și conservarea cartofilor, fabricarea sucurilor de fructe și legume, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, fabricarea uleiurilor și grăsimilor, produselor lactate, brânzeturilor, produselor de morărit, pâinii, prăjiturilor și produselor de patiserie, precum și fabricarea zahărului.

Procesul de depunere a cererilor de finanțare a început pe 27 octombrie 2023 și se desfășoară pe o perioadă de 30 de zile calendaristice, până pe 27 noiembrie 2023. Acest sprijin va contribui la dezvoltarea industriei alimentare din România.

Editor: Stan Rareș

Sursa: Antena 3


Comentariile sunt închise