Tradiția porcului în România și controversa tichetelor de carne

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a respins vehement ideea interzicerii consumului de carne de porc în România și a criticat propunerea acordării de tichete pentru achiziționarea de carne. În cadrul unui târg de produse tradiționale desfășurat la București, Barbu a subliniat că porcul reprezintă o tradiție solid ancorată în cultura românească și nu ar trebui să fie supus interdicțiilor.

“Porcul nu trebuie să fie interzis, este o tradiție. Și eu voi merge de sărbători la părinți și tatăl meu, care chiar dacă este cadru didactic ieșit la pensie, ne crește trei porci – unul pentru mine, unul pentru fratele meu și unul pentru ei. Deci, lucrul acesta nu se va interzice niciodată în România”, a declarat ministrul.

Florin Barbu a argumentat împotriva ideii de a emite tichete pentru carne, susținând că aceasta ar încuraja consumul de carne de porc din străinătate. Potrivit lui, astfel de măsuri ar putea contracara eforturile de promovare a produselor tradiționale românești și ar susține importurile.

În plus, ministrul a adus în discuție succesul Ordonanței privind plafonarea prețurilor la alimente de bază, afirmând că aceasta a adus beneficii familiilor cu venituri mici și medii din țară. Barbu a evidențiat că această măsură a contribuit la stabilizarea prețurilor, prevenind creșterile semnificative înregistrate anterior.

De asemenea, ministrul a subliniat rolul programului “Casa Unirea” în integrarea producătorilor și procesatorilor români în marile rețele de magazine, evidențiind importanța sprijinului financiar acordat acestora.

În contextul evenimentului, Florin Barbu a informat și despre investițiile ample în reabilitarea infrastructurii de irigații din țară, subliniind impactul pozitiv asupra producției agricole.

Sursă: Digi24

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise