Crédit Agricole Italia și SACE, 10 milioane pentru creșterea exporturilor de ulei italian

Pentru a-și confirma angajamentul de a încuraja dezvoltarea unor companii excelente Made in Italy, Crédit Agricole Italia a acordat un împrumut pe termen mediu în valoare totală de 10 milioane de euro în favoarea grupului italian SALOV SpA, lider mondial în producția și distribuția de ulei de măsline, cu scopul de a încuraja creșterea sectorului de ulei italian pe piețele internaționale.

Operațiunea de finanțare este garantată în proporție de 70% de către SACE (agenția italiană de credit la export) ca parte a operațiunilor de importanță strategică pentru economia italiană în ceea ce privește internaționalizarea și, în concordanță cu misiunea Crédit Agricole, de asistarea clienților către tranziția climatică și energetică.

Istoria SALOV – Società Anonima Lucchese Olio e Vino – este legată de numele lui Filippo Berio, brandul de producție de ulei de măsline născut în 1867, care a devenit faimos în întreaga lume pentru calitatea și gustul excelent al produselor sale și de Sagra, brand distribuit în Italia din 1959. Grupul, de peste 150 de ani, s-a remarcat prin coerență, rigoare și calitate, precum și prin plăcerea de a împărtăși, atenția la sănătate și alimentația sănătoasă. Compania, al cărei sediu și loc de producție se află în Massarosa (Lucca), operează în prezent în peste 70 de țări din întreaga lume, ocupând poziții de conducere în SUA, Marea Britanie, Rusia, Belgia, Elveția, Hong Kong, cu un angajament constant pentru protejarea durabilității mediului.

„Operațiunea de finanțare, desfășurată în sinergie cu SACE, în favoarea SALOV are ca obiectiv susținerea concretă a creșterii virtuoase a culturii italiene de măsline, emblemă a calității și competitivității pe piețele agricole internaționale – declară Marco Perocchi, șeful Management Corporate Bank of Crédit Agricole Italia. „Crédit Agricole Italia dorește să fie un partener de referință pentru companiile agroalimentare, unde expertiza sa este consolidată de ceva timp, și să sprijine companiile de excelență Made in Italy, care doresc să fie sprijinite pe calea tranziției durabile și a digitalizării, fără a renunța la capacitatea lor de producție”.

„Suntem mulțumiți de această finanțare. Pe lângă consolidarea prezenței noastre pe piețele internaționale, ne va sprijini și în împărtășirea filosofiei Salov: inovație, cercetare și calitatea produsului – declară Fabio Maccari, CEO SALOV SpA.

„Suntem bucuroși să fim din nou alături de SALOV, excelența toscană în producția și distribuția de ulei de măsline la nivel global, cu care ne lăudăm cu o relație consolidată. Am susținut exportul și internaționalizarea celui mai bun Made in Italy și această operațiune confirmă angajamentul nostru de a sprijini dezvoltarea proceselor inovatoare pentru creșterea durabilă a afacerilor în Italia și în întreaga lume”, a declarat Valerio Alessandrini, Senior Relationship Manager Centro al SACE.

Sursa: finanza.lastampa.it

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise