Roadele Munților Făgăraș la un click distanță

Roadele Munților, Food Hub-ul dedicat promovării producătorilor locali din jurul Munților Făgăraș, își extinde prezența și mai departe în mediul online prin lansarea noului său magazin virtual, www.roadelemunților.ro. Cu un acces facil și rapid, platforma oferă o varietate impresionantă de peste 170 de produse naturale, create de 30 de mici producători din vecinătatea Munților Făgăraș.

Afacerea verde, inițiată de Fundația Conservation Carpathia, aduce în atenția publicului produse locale de calitate, realizate cu respect pentru natură și consumatori. Lansarea magazinului online sub deviza “Îți vine natural să dai un click!” reprezintă un pas semnificativ în facilitarea accesului la produse locale, culese sau realizate cu ingrediente din inima Muntelui.

Oferta Roadele Munților este diversificată și include dulcețuri, zacuscă, miere, siropuri, sosuri, țuică, paste artizanale, miez de nucă, fructe uscate, ciuperci deshidratate și uleiuri aromatizate. O categorie specială de produse bio și vegane este disponibilă pentru cei interesați să adopte alegeri sănătoase și sustenabile în alimentația lor.

Magazinul online pune în valoare mai bine decât oricând cei peste 30 de producători locali reuniți în cadrul centrului alimentar de colectare și distribuție (Food Hub) Roadele Munților. Fiecare familie de mici producători și produsele lor unice primesc o prezentare detaliată, aducând astfel gustul autentic de acasă și ingredientele curate de la munte pe mesele din întreaga țară.

Istvan Szabo, manager afaceri verzi în cadrul Fundației Conservation Carpathia, a subliniat: “Prin magazinul online, Roadele Munților aduce gustul de acasă, ingredientele curate de la munte și munca unor oameni pasionați pe orice masă din țară. Susținem munca micilor producători locali, cu respect pentru natură, care produc hrană sănătoasă în cantități mici, cu ingrediente locale. Astfel, dezvoltăm o rețea care aduce beneficii și oportunități de dezvoltare în zonă, gust și calitate pe masa celor care aleg să mănânce sănătos.”

Roadele Munților reprezintă nu doar o afacere verde, ci și un model de succes pentru comunitățile locale din zona Munților Făgăraș. Creat în 2021, Food Hub-ul oferă sprijin micilor producători, facilitând dezvoltarea afacerii, identificarea piețelor de desfacere, suport în comunicarea și promovarea produselor, obținerea autorizațiilor de produse cu indicație geografică și consultanță și training. Astfel, fiecare producător primește un preț corect pentru munca sa, contribuind la prosperitatea durabilă a comunității și la menținerea echilibrului cu natura generoasă din Munții Făgăraș.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise