Agricultura verticală transformă culturile și alimentația

Agricultura verticală este o tehnologie modernă care utilizează tehnologii agricole controlate ecologic pentru a profita la maximum de tehnicile de agricultură în spații închise, fiind adesea descrisă drept “agricultura viitorului”.

Aceasta devine tot mai relevantă, mai ales că până în 2050, o parte semnificativă a populației globului se va muta în orașe. Într-un astfel de context, și cu o populație în continuă expansiune, crește și dorința pentru alimente locale, organice și naturale. Iată 7 companii de agricultură verticală care deschid calea unei revoluții agricole.

De ce avem nevoie de Agricultura Verticală?

Agricultura verticală reprezintă o practică agricolă inovatoare cu potențialul de a rezolva criza iminentă a alimentelor. În loc să cultivăm culturi pe orizontală, produsele agricole sunt crescute în straturi verticale. Prin aceasta, plantele necesită mai puțin sau chiar deloc sol, iar eficiența apei este crescută în același timp. Agricultura verticală poate garanta o producție regulată de alimente și poate crește randamentele culturilor în baza mediului controlat, inclusiv temperatură, lumină, umiditate și inteligență artificială.

Această tehnologie verde poate fi ușor integrată în clădiri, orașe și chiar containere de transport. Ea poate produce, de asemenea, alimente mai aproape de consumatori, reducând costurile și emisiile de transport.

Cu toate acestea, agricultura verticală este încă o tehnologie relativ nouă. Costurile de întreținere ale automatizării și proceselor de irigare sunt extrem de ridicate, iar majoritatea fermelor sunt limitate la frunze verzi, salate și plante aromatice datorită acestor costuri. Iată câteva companii de agricultură verticală care deschid calea și ajută sectorul să se extindă global.

Top 7 Companii de Agricultură Verticală:

1. Futurae Farms (SUA)

Fondată în 2021 în Los Angeles de Yaheya Heikal și Erin James, Futurae Farms își propune să găsească soluții la unele dintre cele mai mari probleme ale lumii prin utilizarea fermelor urbane verticale. Aceste ferme vor aduce alimente proaspete, mai nutritive și sustenabile oamenilor din întreaga lume (în special în centrele urbane) și vor contribui la reducerea emisiilor globale.

2. CubicFarms (Canada)

Înființată în 2008 de Jack Benne și fiul său Leo Benne, CubicFarms se angajează să dezvolte tehnologii de cultivare interioară pentru a produce produse proaspete, minimizând impactul asupra mediului. Sistemul HydroGreen Grow poate produce până la 25 de milioane de kilograme de hrană proaspătă pentru animale în fiecare an, utilizând doar o zecime din apa necesară în câmpurile irigate.

3. AeroFarms (Emiratele Arabe Unite)

Din 2004, AeroFarms implementează ultimele descoperiri în agricultura verticală interioară, inteligență artificială și biologie vegetală pentru a îmbunătăți sistemul nostru alimentar și modul în care se cultivă și distribuie produsele proaspete la nivel local și global.

4. InFarm (Germania)

Fondată în Berlin în 2013 de Osnat Michaeli și frații Erez și Guy Galonska, InFarm este una dintre cele mai mari companii de agricultură verticală din Europa. Compania utilizează o tehnică inovatoare numită “cloud farming” pentru a îmbunătăți constant randamentul, gustul și valoarea nutritivă a plantelor.

5. Spread (Japonia)

Una dintre principalele companii de agricultură verticală din Asia este Spread. Înființată în 2006, Spread se angajează să creeze o societate sustenabilă în care generațiile viitoare să poată avea liniște sufletească. Compania este cunoscută pentru salata crocantă și moale, precum și pentru căpșunile dulci, vândute în peste 4.500 de magazine alimentare din Japonia.

6. Farm66 (Hong Kong)

Înființată în 2013, Farm66 este una dintre cele mai mari ferme de acvaponice de interior din Hong Kong, premiată cu Certificatul de Merit pentru Realizări Tehnologice în 2016. Prin sistemul său de acvaponică, Farm66 cultivă legume cu impact redus de mediu și închide un cerc ecologic complet.

7. iFarm (Finlanda)

Înființată în 2017 în Helsinki, Finlanda, iFarm a fost premiată pentru tehnologia sa care utilizează 90% mai puțină apă, 75% mai puțini îngrășăminte și zero pesticide. Prin optimizarea tehnologiei și reducerea factorului uman, aceasta permite cultivarea culturilor într-un mod sustenabil și economic pe tot parcursul anului.

Aceste companii de agricultură verticală reprezintă pași importanți în direcția unei agriculturi mai durabile și eficiente, transformând modul în care cresc și consumăm alimentele.

 

Sursă: Earth.org

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise